Vizyon Kuyumcu
Savaş KİRAZ
Köşe Yazarı
Savaş KİRAZ
 

CHP’nin Mantığını Anlamıyorum

Türkiye’nin bağrına ateş düştü, Irak’ın Kuzeyin de şerefsiz hain bölücü terör örgütünün düzenlemiş olduğu saldırı sonucun da 12 vatan evladımız şehit oldu. İçimiz kan ağladı analar babalar evlatlarını, çocuklar babalarını gencecik yaşta toprağa verdi. Bu saldırıyı düzenleyen destekleyen her kimlerse lanetliyorum. Elbette şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak, kalmadı da. Kahraman ordumuz misliyle şehitlerimizin intikamını aldı, almaya da devam edecek. Mecliste de 4 siyasi parti ortak bildiri yayımladı. Bildiri de “Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırı neticesin de 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekil de mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz” dendi. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu gibi anlarda meclisteki partilerin birlik için de hareket etmesi elbette çok güzel bir hareket. AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi’nin bildiri de imzası varken, CHP ve DEM’in imzası yoktu. Hadi DEM’in bildiriye imza atmamasının nedeni belli çünkü onlar PKK’nın meclisteki uzantısı. Onlar bana göre PKK’nın ta kendileri. Bunların meclisimizde ne işleri var? Bunlara hazineden ödenek neden verilir? Bu PKK’lılar neden mecliste tutulur bir türlü çözemiyorum. Neyse bu ayrı bir yazı konusu, ama benim anlamadığımı CHP! CHP neden imza atmaz ortak bildiriye anlamış değilim. CHP Genel Başkanı kendince bir açıklama yaptı ama nedeni ne olursa olsun bildiri de CHP’nin de imzası olması gerekirdi. Meclisteki tüm partilerin bu ortak bildiriye imza atarak, zor günlerde birlik beraberlik mesajı verilerek, dosta düşmana Meclisimizde bulunan iktidar muhalefet partilerinin gerektiği zaman nasıl tek yumruk olabileceği gösterilebilirdi. İçimize ateş düşmüş 12 evladımız şehit olmuş, ulus olarak birbirimize kilitlenmemiz gerekirken Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin nedeni ne olursa olsun ortak bildiriye imza atmayarak DEM ile aynı yerde duruyor gibi gözükmesi hoş bir durum olmadı. Belki niyetleri bu değildi belki. Ama rakiplerine güzel bir koz vermiş oldular. CHP bana göre yanlış yaptı. Zaten kendi içlerin de bu duruma tepki verenler çok oldu. CHP’nin mantığını anlamıyorum. Sanki amaçları iktidar olmak değil de her zaman muhalefette kalmak. Şuan vaziyetlerinden memnunlar, ne şiş yansın ne kebap yansın mantığıyla hareket ediyorlar. Hata üzerine de hata yapmaya devam ediyorlar. Daha önceki yazım da ne demiştim? Zihniyet değişmedikçe liderler değişse ne olur değişmezse ne olur. CHP’yi yönetenlerin zihniyeti değişmediği sürece CHP’nin iktidar olma şansı bana göre çok zor.
Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2023 - Pazartesi
Savaş KİRAZ

CHP’nin Mantığını Anlamıyorum

Türkiye’nin bağrına ateş düştü, Irak’ın Kuzeyin de şerefsiz hain bölücü terör örgütünün düzenlemiş olduğu saldırı sonucun da 12 vatan evladımız şehit oldu. İçimiz kan ağladı analar babalar evlatlarını, çocuklar babalarını gencecik yaşta toprağa verdi.

Bu saldırıyı düzenleyen destekleyen her kimlerse lanetliyorum.

Elbette şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak, kalmadı da. Kahraman ordumuz misliyle şehitlerimizin intikamını aldı, almaya da devam edecek.

Mecliste de 4 siyasi parti ortak bildiri yayımladı. Bildiri de “Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırı neticesin de 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekil de mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz” dendi.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu gibi anlarda meclisteki partilerin birlik için de hareket etmesi elbette çok güzel bir hareket.

AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi’nin bildiri de imzası varken, CHP ve DEM’in imzası yoktu. Hadi DEM’in bildiriye imza atmamasının nedeni belli çünkü onlar PKK’nın meclisteki uzantısı. Onlar bana göre PKK’nın ta kendileri. Bunların meclisimizde ne işleri var? Bunlara hazineden ödenek neden verilir? Bu PKK’lılar neden mecliste tutulur bir türlü çözemiyorum.

Neyse bu ayrı bir yazı konusu, ama benim anlamadığımı CHP!

CHP neden imza atmaz ortak bildiriye anlamış değilim.

CHP Genel Başkanı kendince bir açıklama yaptı ama nedeni ne olursa olsun bildiri de CHP’nin de imzası olması gerekirdi.

Meclisteki tüm partilerin bu ortak bildiriye imza atarak, zor günlerde birlik beraberlik mesajı verilerek, dosta düşmana Meclisimizde bulunan iktidar muhalefet partilerinin gerektiği zaman nasıl tek yumruk olabileceği gösterilebilirdi. İçimize ateş düşmüş 12 evladımız şehit olmuş, ulus olarak birbirimize kilitlenmemiz gerekirken Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin nedeni ne olursa olsun ortak bildiriye imza atmayarak DEM ile aynı yerde duruyor gibi gözükmesi hoş bir durum olmadı. Belki niyetleri bu değildi belki. Ama rakiplerine güzel bir koz vermiş oldular.

CHP bana göre yanlış yaptı. Zaten kendi içlerin de bu duruma tepki verenler çok oldu.

CHP’nin mantığını anlamıyorum. Sanki amaçları iktidar olmak değil de her zaman muhalefette kalmak. Şuan vaziyetlerinden memnunlar, ne şiş yansın ne kebap yansın mantığıyla hareket ediyorlar. Hata üzerine de hata yapmaya devam ediyorlar.

Daha önceki yazım da ne demiştim? Zihniyet değişmedikçe liderler değişse ne olur değişmezse ne olur. CHP’yi yönetenlerin zihniyeti değişmediği sürece CHP’nin iktidar olma şansı bana göre çok zor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Gerçekler güneş gibidir.Balçıkla sıvanmaz.
(27.12.2023 14:24 - #161)
CHP yaklaşık 50 yıldır rahmetli B.Ecevit'ten sonra iktidar olamadı,olamazda,bu zihniyetle olmamalıdır.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.