Vizyon Kuyumcu
Nuri Başar
Köşe Yazarı
Nuri Başar
 

Kula Kulluk

İlah kavramı: kendine ibadet edilen veya kurallarına itaat edilen olarak tanımlanır. Öyle olunca Allah'ın (c.c.) kuralları ile çelişki arz eden kurallar vâzeden kullara itaat edilmesi inanç yönünden son derece büyük tehlike arz eder.   Öte yandan hergün beş vakit kıldığımız namazda en az kırk defa okuduğumuz Fatiha suresinde "Allahım, yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım bekleriz" diye ibadet esnasında lisanen O'na teslimiyetimizi ifade ederiz. Ancak ticari, idari veya siyasi tercihlerimizde güçlü olanların rızasını kazanmak için İslâm'i kurallarla çelişki arz eden uygulamalarına taraftar olmak, her gün defalarca okuduğumuz "Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım bekleriz" ifadesine inanmamak gibi bir anlam ifade ediyor. Özetle dilimizle söylediğimiz amelimiz ile örtüşmüyor.   İnsanın küfür batağına düşmesi, itikaden küçük bir hata yapmasına bağlıdır. Halbuki Allah'ın (c.c.) kuralları ile çelişki arzeden; yaratılanın kurallarını benimsemek kula kul olmak demektir ki, küçümsenecek bir hata değildir.   Allah'ın (c.c.), kendisini Müslüman olarak tanımlayan herkesi böyle bir hataya düşmekten koruması ve düşmüş olanları da kurtarması dua ve dileklerimle.
Ekleme Tarihi: 24 Şubat 2023 - Cuma
Nuri Başar

Kula Kulluk

İlah kavramı: kendine ibadet edilen veya kurallarına itaat edilen olarak tanımlanır. Öyle olunca Allah'ın (c.c.) kuralları ile çelişki arz eden kurallar vâzeden kullara itaat edilmesi inanç yönünden son derece büyük tehlike arz eder.

 

Öte yandan hergün beş vakit kıldığımız namazda en az kırk defa okuduğumuz Fatiha suresinde "Allahım, yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım bekleriz" diye ibadet esnasında lisanen O'na teslimiyetimizi ifade ederiz. Ancak ticari, idari veya siyasi tercihlerimizde güçlü olanların rızasını kazanmak için İslâm'i kurallarla çelişki arz eden uygulamalarına taraftar olmak, her gün defalarca okuduğumuz "Yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım bekleriz" ifadesine inanmamak gibi bir anlam ifade ediyor. Özetle dilimizle söylediğimiz amelimiz ile örtüşmüyor.

 

İnsanın küfür batağına düşmesi, itikaden küçük bir hata yapmasına bağlıdır. Halbuki Allah'ın (c.c.) kuralları ile çelişki arzeden; yaratılanın kurallarını benimsemek kula kul olmak demektir ki, küçümsenecek bir hata değildir.

 

Allah'ın (c.c.), kendisini Müslüman olarak tanımlayan herkesi böyle bir hataya düşmekten koruması ve düşmüş olanları da kurtarması dua ve dileklerimle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.