Vizyon Kuyumcu
Nuri Başar
Köşe Yazarı
Nuri Başar
 

Emniyete Açık Mektup

Samsun'un İlkadım ilçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Seyfi Demirsoy sokağının İstanbul caddesi girişinde, ikindi vaktinde başlayan ve gece yarılarına kadar devam eden ve semt sakinlerini son derece rahatsız eden aşırı gürültü yapılıyor. İçlerinde yetişkinlerin de bulunduğu bir gurup, gece saat 24 ve daha ileri vakitlere kadar hem top oynuyor, yüksek sesler bağırıyor, komşuların bahçesine top kaçırıyor ve huzuru bozuyorlar. Bu durumdan; gürültü kirliliği yapanlar haricinde herkes rahatsız. İşin daha vahim yanı bunun istisnasız her gece yapılıyor olması. Çevrede oturan yaşlı, hasta ve en önemlisi sabah erken işe gidecek insanlar olduğu düşünülürse, toplumu son derece rahatsız eden ses kirliliğinin giderilmesinin; toplum huzuru için ne kadar önemli olduğu daha net olarak anlaşılır. 13 Temmuz Cumartesi akşamı sırf bu yüzden sokak sakinleri ile bu gençler arasında küçük boyutlu bir gerilim yaşandı. Allah'a (c.c.) şükür ki ciddi bir şey olmadı. Bu gürültü kirliliğinin devam etmesi halinde; her gece daha da gerginleşen sinirler nedeniyle daha büyük olaylara neden olabileceği endişesi var. Bunun yanında yazın en sıcak olduğu bu gecelerde, uyuyabilmek için evlerin camlarını kapatma ihtiyacı duyulması işin ne kadar ciddi olduğunu anlatıyor olmalı. Aslında bu gençler kötü niyetli değiller. Sadece toplumu ne kadar rahatsız ettiklerinin farkında değiller. Öyle zannediyorum ki, Emniyet ekiplerimizin uygun göreceği zaman diliminde bir kaç defa ikaz edilmeleri sorunu çözmeye yeterli olacaktır. İnşallah, ileride yaşayacaklar nedeniyle "Ben yazmıştım" demek zorunda kalmam.
Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2024 - Pazartesi
Nuri Başar

Emniyete Açık Mektup

Samsun'un İlkadım ilçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Seyfi Demirsoy sokağının İstanbul caddesi girişinde, ikindi vaktinde başlayan ve gece yarılarına kadar devam eden ve semt sakinlerini son derece rahatsız eden aşırı gürültü yapılıyor. İçlerinde yetişkinlerin de bulunduğu bir gurup, gece saat 24 ve daha ileri vakitlere kadar hem top oynuyor, yüksek sesler bağırıyor, komşuların bahçesine top kaçırıyor ve huzuru bozuyorlar. Bu durumdan; gürültü kirliliği yapanlar haricinde herkes rahatsız. İşin daha vahim yanı bunun istisnasız her gece yapılıyor olması.

Çevrede oturan yaşlı, hasta ve en önemlisi sabah erken işe gidecek insanlar olduğu düşünülürse, toplumu son derece rahatsız eden ses kirliliğinin giderilmesinin; toplum huzuru için ne kadar önemli olduğu daha net olarak anlaşılır.

13 Temmuz Cumartesi akşamı sırf bu yüzden sokak sakinleri ile bu gençler arasında küçük boyutlu bir gerilim yaşandı. Allah'a (c.c.) şükür ki ciddi bir şey olmadı. Bu gürültü kirliliğinin devam etmesi halinde; her gece daha da gerginleşen sinirler nedeniyle daha büyük olaylara neden olabileceği endişesi var. Bunun yanında yazın en sıcak olduğu bu gecelerde, uyuyabilmek için evlerin camlarını kapatma ihtiyacı duyulması işin ne kadar ciddi olduğunu anlatıyor olmalı.

Aslında bu gençler kötü niyetli değiller. Sadece toplumu ne kadar rahatsız ettiklerinin farkında değiller. Öyle zannediyorum ki, Emniyet ekiplerimizin uygun göreceği zaman diliminde bir kaç defa ikaz edilmeleri sorunu çözmeye yeterli olacaktır.

İnşallah, ileride yaşayacaklar nedeniyle "Ben yazmıştım" demek zorunda kalmam.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.