Vizyon Kuyumcu
Nuri Başar
Köşe Yazarı
Nuri Başar
 

Söz Konusu Vatansa!

Bir ülkenin kalkınması ve halkın refah seviyesinin yükselmesi için üretmesi, ürettiğini pazarlaması ve ekonomisini düzeltmesi gerekir. İşbirlikçi iktidarların yıllarca uyguladıkları faiz ekonomisi neticesi olarak fabrikalar özelleştirme adı altında elden çıkarıldı, üretim durduruldu, istihdam alanları yok edildi ve her şey ateş pahası oldu. Şimdi 1 (Bir) kilo et 350 lira. Ilk defa Karpuz dilimle satılır oldu. Adalet, evrensel hukuk kurallarının çok uzağında, yolsuzluk ve adam kayırma zirvede. İsraf, ülke gerçekleri ile ölçülmeyecek boyutta. On Milyon insan sosyal güvenlik yardımına muhtaç. Özetle, ortalık yangın yeri.   İşte tam da bu ortamda; değişik dünya görüşüne sahip Altı siyasi parti lideri bu yangını söndürebilmek için, siyasi önceliklerini öteleyerek bir araya geldiler, iki yıla yakın akademik düzeyde çalışma yaparak ortak bir çözüm ortaya koydular ve bunu protokole bağladılar. Daha sonra da bu yangını söndürecek siyasi bir kadroyu oluşturmak üzere 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerde aday olacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili aday listelerini hazırladılar.   Şimdi bu çalışmadan haberi olmayan sağ veya sol görüş sahibi vatandaşlar; "Ben falan partiye nasıl oy vereceğim" veya; "Ben falan adaya mı oy vereceğim" gibi kısır bir döngünün içine çekilmek isteniyor. Bu döngü bir bakıma "Bizim ev yanıyor ama, bu yangını falan ile mi söndüreceğiz" gibi absürt bir noktaya sürükleniyor. Tamam da: * Senin sorumluluğun önce bu yangını söndürmek değil mi? * Bizim siyasi tercihlerimiz, liderlerin ertelediklerinden daha mı önemli? * Liderlerin ülke menfaatleri için anlaştıkları ilkelere ve aldıkları ortak karara itaat etmek bu kadar mı zor? * Ülkemizin geleceği ve toplumun içinde bulunduğu açlık sınırında yaşamaktan kurtarılması, bizim siyasi tercihimizden daha mı değersiz? * Gençlerin işsizlikten kurtarılıp üretime katkı sağlamalarının, yıkılan umutlarının yeniden canlanmasının ve geleceğe umutla bakmalarının hiç mi önemi yok?  * "SÖZ KONUSU VATAN VE MİLLET İSE GERİSİ SADECE TEFERRUATTIR" diyemiyorsak siyasi tercihimizi gözden geçirmeliyiz. Aksi halde siyaseti putlaştırmış oluruz?   Allah'ın (c.c.) hepimize doğru ve sağlıklı tercih yapmayı nasip etmesi dua ve dileklerimle.
Ekleme Tarihi: 28 Nisan 2023 - Cuma
Nuri Başar

Söz Konusu Vatansa!

Bir ülkenin kalkınması ve halkın refah seviyesinin yükselmesi için üretmesi, ürettiğini pazarlaması ve ekonomisini düzeltmesi gerekir. İşbirlikçi iktidarların yıllarca uyguladıkları faiz ekonomisi neticesi olarak fabrikalar özelleştirme adı altında elden çıkarıldı, üretim durduruldu, istihdam alanları yok edildi ve her şey ateş pahası oldu. Şimdi 1 (Bir) kilo et 350 lira. Ilk defa Karpuz dilimle satılır oldu. Adalet, evrensel hukuk kurallarının çok uzağında, yolsuzluk ve adam kayırma zirvede. İsraf, ülke gerçekleri ile ölçülmeyecek boyutta. On Milyon insan sosyal güvenlik yardımına muhtaç. Özetle, ortalık yangın yeri.

 

İşte tam da bu ortamda; değişik dünya görüşüne sahip Altı siyasi parti lideri bu yangını söndürebilmek için, siyasi önceliklerini öteleyerek bir araya geldiler, iki yıla yakın akademik düzeyde çalışma yaparak ortak bir çözüm ortaya koydular ve bunu protokole bağladılar. Daha sonra da bu yangını söndürecek siyasi bir kadroyu oluşturmak üzere 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerde aday olacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili aday listelerini hazırladılar.

 

Şimdi bu çalışmadan haberi olmayan sağ veya sol görüş sahibi vatandaşlar; "Ben falan partiye nasıl oy vereceğim" veya; "Ben falan adaya mı oy vereceğim" gibi kısır bir döngünün içine çekilmek isteniyor. Bu döngü bir bakıma "Bizim ev yanıyor ama, bu yangını falan ile mi söndüreceğiz" gibi absürt bir noktaya sürükleniyor. Tamam da:

* Senin sorumluluğun önce bu yangını söndürmek değil mi?

* Bizim siyasi tercihlerimiz, liderlerin ertelediklerinden daha mı önemli?

* Liderlerin ülke menfaatleri için anlaştıkları ilkelere ve aldıkları ortak karara itaat etmek bu kadar mı zor?

* Ülkemizin geleceği ve toplumun içinde bulunduğu açlık sınırında yaşamaktan kurtarılması, bizim siyasi tercihimizden daha mı değersiz?

* Gençlerin işsizlikten kurtarılıp üretime katkı sağlamalarının, yıkılan umutlarının yeniden canlanmasının ve geleceğe umutla bakmalarının hiç mi önemi yok? 

* "SÖZ KONUSU VATAN VE MİLLET İSE GERİSİ SADECE TEFERRUATTIR" diyemiyorsak siyasi tercihimizi gözden geçirmeliyiz. Aksi halde siyaseti putlaştırmış oluruz?

 

Allah'ın (c.c.) hepimize doğru ve sağlıklı tercih yapmayı nasip etmesi dua ve dileklerimle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.