Vizyon Kuyumcu
Nuri Başar
Köşe Yazarı
Nuri Başar
 

Gurur Abidesi Mağrur Köleler

Ne irfandır ahlâka veren yükseklik ne vicdandır. Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır. Gönüllerden çekildiği farz edilsin havf-ı Yezdan'ın Ne ilmin tesiri kalır katiyen, ne de vicdanın. (M.A.Ersoy) Milli Görüş lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türk - Amerikan Derneklerinin programlarına katılmak üzere gittiği Amerika'da bir üniversitede konferans verir. Bu konferansa yakın çevredeki akademisyenler yoğun bir ilgi ile katılırlar.  Hocayı takdim eden Profesör; "Bu bilge insanı iyi dinleyin. Bu insan çok büyük ilim adamı, çok büyük bir devlet adamı ve İslâm dünyasının lideridir" diye bir sunum yapar. Erbakan Hoca önce insanlığın ne kadar önemli olduğunu anlatır. Sonra da büyük bir öz güvenle "Bu kadar önemli olan insanlık sizin medeniyetinize emanet edilemez. Sizin medeniyetiniz terbiye edilmemiş vahşi bir aygır gibidir, medeniyetinizin hâkim olduğunuz her yerde kan vardır, acı ve gözyaşı vardır" diye onlara Hak ve adalet üzerine bir ahlâk dersi verir." Bir kişide veya toplumda Allah'a (c.c.) hesap verme korkusu yoksa, Gazze olaylarında görüldüğü gibi orada Hak, adalet, insanlık, merhamet gibi vicdanı duygulardan söz edilemez. İşte Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy da yukarıdaki şiirinde bu gerçeği ifade ediyor. Allah'a (c.c.) kul olmak ve hesap vermek gibi ilahi duygulardan nasibi olmayan ve dünyevi sanal güçlere teslim olanlar, kendisinden güçlü olduğuna inandığı her şeye kul olmak zorunluluğu duyar. Yani insanı insan yapan şey, hakiki anlamda Allah'a(c.c.) kul olmaktır. Sözde dünyanın süper gücü kabul edilen ABD Başkanı Trump'un Gazze konusunda içine düştüğü durum tam da budur. Sanal alanda süper gücü elinde bulundurduğu halde, kendisini o makama getiren Siyonist odaklara uşaklık etme zilletine düşmüştür. İlk bakışta adeta bir kibir ve gurur abidesi gibi görünen Başkan, Allah'a (c.c.) kul olma sorunu yaşadığı için Siyonizmin kuklası haline gelmiştir. Bu fotoğraf bile tek başına, sadece Allah'a (c.c.) kul olmanın ne büyük bir nimet ve sonsuz bir özgürlük  olduğunu göstermektedir. Allah'ın (c.c.), Beraat kandili hürmetine; kendisini Müslüman olarak tanımlayan herkesi kulluk şuuruna erdirmesi, Trump gibi kibir abidelerinin düştüğü modern kölelik durumuna düşmekten koruması, dua ve dileklerimle. 
Ekleme Tarihi: 14 Şubat 2025 - Cuma
Nuri Başar

Gurur Abidesi Mağrur Köleler

Ne irfandır ahlâka veren yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır.
Gönüllerden çekildiği farz edilsin havf-ı Yezdan'ın
Ne ilmin tesiri kalır katiyen, ne de vicdanın. (M.A.Ersoy)

Milli Görüş lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türk - Amerikan Derneklerinin programlarına katılmak üzere gittiği Amerika'da bir üniversitede konferans verir. Bu konferansa yakın çevredeki akademisyenler yoğun bir ilgi ile katılırlar.  Hocayı takdim eden Profesör; "Bu bilge insanı iyi dinleyin. Bu insan çok büyük ilim adamı, çok büyük bir devlet adamı ve İslâm dünyasının lideridir" diye bir sunum yapar. Erbakan Hoca önce insanlığın ne kadar önemli olduğunu anlatır. Sonra da büyük bir öz güvenle "Bu kadar önemli olan insanlık sizin medeniyetinize emanet edilemez. Sizin medeniyetiniz terbiye edilmemiş vahşi bir aygır gibidir, medeniyetinizin hâkim olduğunuz her yerde kan vardır, acı ve gözyaşı vardır" diye onlara Hak ve adalet üzerine bir ahlâk dersi verir."

Bir kişide veya toplumda Allah'a (c.c.) hesap verme korkusu yoksa, Gazze olaylarında görüldüğü gibi orada Hak, adalet, insanlık, merhamet gibi vicdanı duygulardan söz edilemez.

İşte Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy da yukarıdaki şiirinde bu gerçeği ifade ediyor.

Allah'a (c.c.) kul olmak ve hesap vermek gibi ilahi duygulardan nasibi olmayan ve dünyevi sanal güçlere teslim olanlar, kendisinden güçlü olduğuna inandığı her şeye kul olmak zorunluluğu duyar. Yani insanı insan yapan şey, hakiki anlamda Allah'a(c.c.) kul olmaktır.

Sözde dünyanın süper gücü kabul edilen ABD Başkanı Trump'un Gazze konusunda içine düştüğü durum tam da budur. Sanal alanda süper gücü elinde bulundurduğu halde, kendisini o makama getiren Siyonist odaklara uşaklık etme zilletine düşmüştür. İlk bakışta adeta bir kibir ve gurur abidesi gibi görünen Başkan, Allah'a (c.c.) kul olma sorunu yaşadığı için Siyonizmin kuklası haline gelmiştir.

Bu fotoğraf bile tek başına, sadece Allah'a (c.c.) kul olmanın ne büyük bir nimet ve sonsuz bir özgürlük  olduğunu göstermektedir.

Allah'ın (c.c.), Beraat kandili hürmetine; kendisini Müslüman olarak tanımlayan herkesi kulluk şuuruna erdirmesi, Trump gibi kibir abidelerinin düştüğü modern kölelik durumuna düşmekten koruması, dua ve dileklerimle. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.