Vizyon Kuyumcu
Yakup AKIN
Köşe Yazarı
Yakup AKIN
 

ABD'nin 47. Başkanı Kim Olacak?

ABD tarihindeki ilk "kadın" ve siyah/Hintli Başkanı Kamala Harris olacak. 5 Kasım Başkanlık Seçimlerine ilişkin tahminimi bugün açıklayacağım demiştim. Seçim tarihinden tam 74 gün önce tahminimi açıklıyor ve Kamala Harris/Tim Walz ikilisinin seçimden Başkan ve Yardımcısı olarak çıkacağını öngörüyorum. Peki neden Harris başkan olacak ve Trump kaybedecek? Hemen anlatıyorum. Benim tahminlerim rüyaya veya kehanete değil, gerçekçi gözlemlere dayanır. Şimdi size yılların tecrübesi ile bu sonuca nasıl vardığımı anlatacağım: 1- Kamala Harris'in seçimi kazanacak olması, kendi becerileri sonucu değil, Cumhuriyetçi Parti ve bizzat Trump'ın yanlışları nedeniyle olacaktır. Trump gibi Amerika'nın en çok tartışılan kişisinin yeniden başkan adayı olması en başında yanlıştı ve kendine MAGA diyen küçük ama ateşli bir grup, bütün partinin karar mekanizmasına hakim oldu. Eğer Ron DeSantis ayarında genç bir aday çıkarılmış olsaydı, kazanma şansı daha yüksek olacaktı. 2- Trump, entelektüel birikimi zayıf ve egosu çok yüksek bir karakter olarak, kampanya yöneticilerinin hiçbir tavsiyesine uymayan, her şeyi kafasına göre söyleyen ve yapan bir kişi. Bu nedenle konuşmalarında ciddi ve çocukça gaflar yapıyor. Son olarak, "Kamala'nın güzel bir kadın olduğunu düşünmüyorum; ben ondan daha güzel görünen biriyim" gibi akıl almaz bir laf etti. Bu gibi faktörler, Kamala Harris'in 47. Başkan olarak seçilmesini muhtemel kılıyor.
Ekleme Tarihi: 24 Ağustos 2024 - Cumartesi
Yakup AKIN

ABD'nin 47. Başkanı Kim Olacak?

ABD tarihindeki ilk "kadın" ve siyah/Hintli Başkanı Kamala Harris olacak. 5 Kasım Başkanlık Seçimlerine ilişkin tahminimi bugün açıklayacağım demiştim. Seçim tarihinden tam 74 gün önce tahminimi açıklıyor ve Kamala Harris/Tim Walz ikilisinin seçimden Başkan ve Yardımcısı olarak çıkacağını öngörüyorum.

Peki neden Harris başkan olacak ve Trump kaybedecek? Hemen anlatıyorum. Benim tahminlerim rüyaya veya kehanete değil, gerçekçi gözlemlere dayanır. Şimdi size yılların tecrübesi ile bu sonuca nasıl vardığımı anlatacağım:

1- Kamala Harris'in seçimi kazanacak olması, kendi becerileri sonucu değil, Cumhuriyetçi Parti ve bizzat Trump'ın yanlışları nedeniyle olacaktır. Trump gibi Amerika'nın en çok tartışılan kişisinin yeniden başkan adayı olması en başında yanlıştı ve kendine MAGA diyen küçük ama ateşli bir grup, bütün partinin karar mekanizmasına hakim oldu. Eğer Ron DeSantis ayarında genç bir aday çıkarılmış olsaydı, kazanma şansı daha yüksek olacaktı.

2- Trump, entelektüel birikimi zayıf ve egosu çok yüksek bir karakter olarak, kampanya yöneticilerinin hiçbir tavsiyesine uymayan, her şeyi kafasına göre söyleyen ve yapan bir kişi. Bu nedenle konuşmalarında ciddi ve çocukça gaflar yapıyor. Son olarak, "Kamala'nın güzel bir kadın olduğunu düşünmüyorum; ben ondan daha güzel görünen biriyim" gibi akıl almaz bir laf etti.

Bu gibi faktörler, Kamala Harris'in 47. Başkan olarak seçilmesini muhtemel kılıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.