Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerle ilgili illeri geziyor.
Bu doğrultu da Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’yi de geldi. Sosyal medya hesabından da gezdiği illerle ilgili görseller paylaştı hatta her ile teşekkür etti.
Bir il hariç!
Sayın Cumhurbaşkanımızın eski adı Twitter yeni adı X olan sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımlara bakalım.
Ordu hakkında yaptığı paylaşım şu şekildeydi;
“Bakılmakla doyulmayan, güzellikleri saymakla bitmeyen, milletine, vatanına, devletine sevdasına gökte uçan kuşların bile gıpta ettiği, medarıiftiharımız Ordu…Teşekkürler Ordu!”
Giresun hakkında yaptığı paylaşım şu şekildeydi;
“Rabbimin müstesna bir mücevher gibi Karadeniz’in gerdanına kondurduğu güzeller güzeli Giresun… Teşekkürler Giresun!"
Trabzon hakkında yaptığı paylaşım şu şekildeydi;
“Tarih boyunca hakkın ve hakikatin sesi olan, sözünü yere düşürmeyen, dostunun başını önüne eğdirmeyen, yoldaşını yarı yolda bırakmayan Trabzon… Teşekkürler Trabzon”
Rize hakkında yaptığı paylaşım şu şekildeydi;
“Gönlümün bahçesinde daima birinci gelen, ana yurdum, baba ocağım, sevdasını göğsümde taşımaktan iftihar ettiğim Rize… Teşekkürler Rize!”
Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’ye tek tek teşekkür edilip, bu illerle ilgili görsel olarak da daha fazla paylaşım yapılırken! Samsun’a teşekkür etmemesi ve sadece tek bir görsel paylaşılması dikkat çekti.
Tabi bu durumun iki nedeni olabilir! Sosyal medya danışmanlarının yapmış olduğu bilerek ya da bilmeyerek yapılan hata olabilir. Ya da Sayın Cumhurbaşkanı konuşma yaparken meydanın istediği gibi kalabalık olmadığı için Samsun’a bilerek teşekkür edilmemiş olabilir.
Benim aldığım duyumlara göre ikincisi seçeneğin daha ağır bastığı yönündedir. Çünkü Cumhurbaşkanını konuşma yapacağı meydanda yeterince kalabalık toplanmadığı için, etrafındakilere tepki verdiği konuşulmaktadır. Hatta AKP’li yöneticilerin bir kısmı kendi aralarında şaşkınlıklarını ifade ettikleri meydanın neden dolmadığını tartıştıkları söylenmektedir.
Şimdi bir iki kişi çıkıp danışmanların yaptığı bir hata diyebilir. Hataysa bu hata düzeltilebilir. Bir paylaşım yapılarak Samsun’a da teşekkür ve edilebilir yanlış anlamalar giderilebilir.
Ama meydan boş kaldı diye bilerek ve kasıtlı olarak Samsun’a teşekkür edilmediyse, bu Samsun’a yapılan çok büyük bir ayıptır.
Samsun her zaman da Sayın Cumhurbaşkanımıza destek vermiştir.
Her seferin de dolan meydan bu sefer boş kaldıysa ya da onların istediği gibi dolmadıysa, Samsun’a bir teşekkürü çok görmek yerine, nedenlerine bakılmalıdır.
Neden bu sefer meydanlar boş kaldı diye AK Partili siyasetçilerin şapkayı önlerine koyup düşünmeleri gerekir.
Mesela Samsuna tarım olarak, hayvancılık olarak, turizm olarak, sanayi olarak bu güne kadar nasıl destek verildiğini düşünmeleri gerekir.
Samsunda ekonomiyi canlandırmak için hükümet olarak neler yapıldığını sorgulamaları gerekir.
Bu güne kadar Samsun'a ekonomik olarak destek veren kurumların neden kapatıldıklarını ya da başka illere taşındıklarını düşünmeleri gerekir.
Özellikle Samsun'dan seçilen AK Partili siyasetçilerin kendileri ile yüzleşmeleri ve biz Samsun için ne yaptık sorusunu kendilerine sormaları gerekir.
Dediğim gibi Samsun ili her dönem Cumhurbaşkanımıza destek vermiştir.
Bunu kimse inkâr edemez.
Ama Samsun halkı bu sefer küçük bir tepki verip meydanlara gelmedilerse, bugüne kadar Sayın cumhurbaşkanımıza Samsun olarak verilen destek unutulup, Samsun iline bir teşekkür çok görüldüyse bu durum hiç hoş bir durum olmamıştır.
Nedeni ne olurda olsun, Samsun Karadeniz’in en büyük ilidir.
Samsun Büyük Önder Atatürk'ün Bandırma Vapuruyla Samsun'a çıktığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın ilk ateşini yaktığı Millî Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinden sonra yaşanan büyük kurtuluş mücadelemizin başladığı ildir.
Samsun Limanı Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük ve demiryolu bağlantısı olan tek limanıdır.
Samsun'un Orta Taş Devrinde (Mezolitik. M.Ö 10000-5000) insanların Tekkeköy'de bulunan sığınaklarda yaşadıkları ve bölgenin en eski yerleşimcileri oldukları bilinmektedir. Yine Cilalı Taş Devri (Neolitik. MÖ. 5000-4000) ile Bakır-Tunç Devrinde (Kalkolitik. M.Ö.4000-1700) insanların Samsun merkez Dündar Tepe, Kavak Kalenderoğlu ve Bafra İkiz tepe de sürekli iskan oluşturarak yaşamlarını devam ettirdikleri yapılan arkeolojik kazılarda görülmüştür.
Kısaca Samsun tarihte ki önemiyle, coğrafi yapısıyla ve günümüzde Türkiye’nin 16. Büyük şehir olmasıyla nedeni ne olursa olsun unutulacak bir şehir değildir.