Vizyon Kuyumcu

Erdoğan Çakmak, ‘Sağlık Bakanlığı’nın Belirlediği Ödenekler Sağlık Çalışanlarını Çileden Çıkarttı’

Gündem 12.02.2024 - 01:32, Güncelleme: 12.02.2024 - 01:32
 

Erdoğan Çakmak, ‘Sağlık Bakanlığı’nın Belirlediği Ödenekler Sağlık Çalışanlarını Çileden Çıkarttı’

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarının kullandıkları iş kıyafetleri için çıkartılan ödenekteki 2023 yılı Aralık ayında belirlenen rakam sağlıkçıları adeta çileden çıkardı. Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, medikal firmalarından alınan iş kıyafetleri ile Bakanlığın verdiği ödenek arasında uçurumlar olduğunu belirterek bu ödeneklerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Medikal firmasından detaylı bir video çeken Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak sağlık çalışanlarının kullandığı önlük ve terlik fiyatlarını aldı. Başkan Çakmak, “Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları için önlük fiyatı ortalama 70 TL terlik için ise 90 TL’lik bir ödenek veriyor. Fakat sağlık çalışanları bu ücretler ile medikal firmasına gittiklerinde bir şey alamadan çıkmak zorunda kalıyorlar. Laboratuarda çalışan bir sağlık çalışanının almak zorunda olduğu önlüğün fiyatı yaklaşık 400 TL iken hemşire arkadaşların almak zorunda olduğu alt üst takım dediğimiz kıyafet ise 700 TL. Bir terlik için ödenek 90 TL iken medikal firmasından almak istediğimizde fiyat Bin 200 TL” dedi. Başkan Çakmak, “İş kıyafeti için verilen ödeneği çok düşük olduğunu yıllardır söylüyoruz. Bu yıl verilen ödenek ise hayat şartlarına bakıldığında tamir masrafına dahi yetmezken Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarına adeta, ‘İş kıyafetini kendi cebinden al’ diyor. Enflasyonun tavan yaptığı, hayat pahallılığının adeta tırmanıştan vazgeçmediği bir dönemde sağlık çalışanlarına manevi yükün yanı sıra maddi yük de yüklemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Pandemi döneminde her zaman kahraman olarak görülen ve sürekli sırtı sıvazlanan sağlık çalışanları şimdilerde adeta üvey evlat muamelesi görmektedir” diye konuştu. Çakmak, “Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı pandemi dönemlerinde kahraman olarak ilan edilen sağlık çalışanlarını haklarını vermeye gelince dilenci konumuna düşürmüşlerdir. İnsanlar bazen kıyafet almak için başkalarından borç para almak zorunda kalıyor. Çarşıda pazarda her şey el yakarken, insanlar aldıkları maaşlarla evlerini geçindirmeye çalışırken üstüne birde çalışırken kullandıkları kıyafetleri çocuklarının harçlıklarından kısarak almak zorunda kaldıkları bir dönem yaşamaktayız. Sağlık çalışanlarının artık hor görüldüğü değil haklarının verildiği bir dönem yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarının kullandıkları iş kıyafetleri için çıkartılan ödenekteki 2023 yılı Aralık ayında belirlenen rakam sağlıkçıları adeta çileden çıkardı. Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, medikal firmalarından alınan iş kıyafetleri ile Bakanlığın verdiği ödenek arasında uçurumlar olduğunu belirterek bu ödeneklerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Medikal firmasından detaylı bir video çeken Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak sağlık çalışanlarının kullandığı önlük ve terlik fiyatlarını aldı. Başkan Çakmak, “ Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları için önlük fiyatı ortalama 70 TL terlik için ise 90 TL’lik bir ödenek veriyor. Fakat sağlık çalışanları bu ücretler ile medikal firmasına gittiklerinde bir şey alamadan çıkmak zorunda kalıyorlar. Laboratuarda çalışan bir sağlık çalışanının almak zorunda olduğu önlüğün fiyatı yaklaşık 400 TL iken hemşire arkadaşların almak zorunda olduğu alt üst takım dediğimiz kıyafet ise 700 TL. Bir terlik için ödenek 90 TL iken medikal firmasından almak istediğimizde fiyat Bin 200 TL” dedi.

Başkan Çakmak, “İş kıyafeti için verilen ödeneği çok düşük olduğunu yıllardır söylüyoruz. Bu yıl verilen ödenek ise hayat şartlarına bakıldığında tamir masrafına dahi yetmezken Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarına adeta, ‘İş kıyafetini kendi cebinden al’ diyor. Enflasyonun tavan yaptığı, hayat pahallılığının adeta tırmanıştan vazgeçmediği bir dönemde sağlık çalışanlarına manevi yükün yanı sıra maddi yük de yüklemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Pandemi döneminde her zaman kahraman olarak görülen ve sürekli sırtı sıvazlanan sağlık çalışanları şimdilerde adeta üvey evlat muamelesi görmektedir” diye konuştu.

Çakmak, “ Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı pandemi dönemlerinde kahraman olarak ilan edilen sağlık çalışanlarını haklarını vermeye gelince dilenci konumuna düşürmüşlerdir. İnsanlar bazen kıyafet almak için başkalarından borç para almak zorunda kalıyor. Çarşıda pazarda her şey el yakarken, insanlar aldıkları maaşlarla evlerini geçindirmeye çalışırken üstüne birde çalışırken kullandıkları kıyafetleri çocuklarının harçlıklarından kısarak almak zorunda kaldıkları bir dönem yaşamaktayız. Sağlık çalışanlarının artık hor görüldüğü değil haklarının verildiği bir dönem yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.