Vizyon Kuyumcu

Danıştay'dan Deveci'ye İkinci Tokat

Siyaset 12.12.2023 - 01:47, Güncelleme: 12.12.2023 - 17:48
 

Danıştay'dan Deveci'ye İkinci Tokat

Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, bu zamana kadar yaptığı kanunsuz işlemlere İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermezken, Danıştay tarafından İçişleri Bakanlığı'nın bu kararları ardı ardına kaldırılıyor.

Cemil Deveci'nin City Mall AVM dosyasının ardından Hayalet Araba ve Hayalet şoför soruşturmasını içeren dosyadan da incelenmesi için Danıştay harekete geçti. AK Parti'nin CHP içerisindeki "Truva Atı" olarak kamuoyunda eleştirilen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci hakkında Danıştay 1. Dairesi ardı ardına verdiği kararlarla Deveci'nin zor günler geçirmesine neden oluyor. İçişleri Bakanlığı'nın City Mall AVM rantıyla ilgi Deveci'nin yargılanmasına izin vermeme kararını Danıştay 1. Dairesi'nin bozmasının ardından, aynı daire şimdi de Hayalet Araba ve Hayalet şoför soruşturma dosyasından da İçişleri Bakanlığı'nın izin vermeme kararını bozdu. Atakum Belediyesi’nin CHP'li Başkanı Cemil Deveci'nin Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Mustafa Demir ve 2014-2019 döneminin Atakum Belediyesi’nin AK Partili Başkanı İshak Taşçı ile AVM rantında ortak hareket ettikleri ortaya çıkmıştı. Deveci kendisinin AVM arazinin yüzde 10 hissedarı olduğu, eşi Gülay Deveci'nin ise AVM şirketinin yüzde 40 hissedarı olduğu kaçak konumundaki City Mall AVM'ye işletme ruhsatı vermesinden dolayı İçişleri Bakanlığı soruşturulmasına izin vermemişti. Samsun Mimarlar Odası'nın İçişleri Bakanlığı'nın bu kararını Danıstay'a taşımasının ardından, 19 Eylül tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın verdiği kararı Danıştay 1. Dairesi bozmuştu.   Danıştay 1. Dairesi'nin AVM rantının araştırılması için 19 Eylül'de verdiği bozma kararının ardından, 18 Ekim tarihli kararı ile de İçişleri Bakanlığı'nın daha önce 'Soruşturmanın İşleme Konulmama Kararı" verdiği Hayalet Araba ve Hayalet şoför dosyasını da bozdu. Hayalet Araba ve Hayalet şoför soruşturması dosyası kapsamında, Danıştay 1. Dairesi, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Bilgi İşlem Müdür Vekili Hüseyin Ünlüol, Makina İkmal Müdür Vekili Davut Gök, Makina Mühendisi Muhammed Yasin Aydın, Şef Uğur Çam ve Personel Burak Balık hakkında Hayalet Araba ve Hayalet şoför soruşturmasında şikayetin işleme konulmaması kararını iptal etti.     Hayalet Araba ve Hayalet şoför dosyasında şu iddialar var:   * ARAÇ KULLANMA İHALESİNİ İSTEDİKLERİ FİRMAYA VERMİŞLER * KULLANILMAYAN ARAÇLAR VE ÇALIŞMAYAN ŞOFÖRLERE USÜLSÜZ ÖDEME YAPILMIŞ * EHLİYETİ OLMAYAN KİŞİLER ŞOFÖR OLARAK GÖSTERİLMİŞ, ŞİRKETTE ÇALIŞANLARIN İŞ KOLU ŞOFÖR OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ   Haber Berat GONCA      
Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, bu zamana kadar yaptığı kanunsuz işlemlere İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermezken, Danıştay tarafından İçişleri Bakanlığı'nın bu kararları ardı ardına kaldırılıyor.

Cemil Deveci'nin City Mall AVM dosyasının ardından Hayalet Araba ve Hayalet şoför soruşturmasını içeren dosyadan da incelenmesi için Danıştay harekete geçti.

AK Parti'nin CHP içerisindeki "Truva Atı" olarak kamuoyunda eleştirilen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci hakkında Danıştay 1. Dairesi ardı ardına verdiği kararlarla Deveci'nin zor günler geçirmesine neden oluyor. İçişleri Bakanlığı'nın City Mall AVM rantıyla ilgi Deveci'nin yargılanmasına izin vermeme kararını Danıştay 1. Dairesi'nin bozmasının ardından, aynı daire şimdi de Hayalet Araba ve Hayalet şoför soruşturma dosyasından da İçişleri Bakanlığı'nın izin vermeme kararını bozdu.

Atakum Belediyesi’nin CHP'li Başkanı Cemil Deveci'nin Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Mustafa Demir ve 2014-2019 döneminin Atakum Belediyesi’nin AK Partili Başkanı İshak Taşçı ile AVM rantında ortak hareket ettikleri ortaya çıkmıştı. Deveci kendisinin AVM arazinin yüzde 10 hissedarı olduğu, eşi Gülay Deveci'nin ise AVM şirketinin yüzde 40 hissedarı olduğu kaçak konumundaki City Mall AVM'ye işletme ruhsatı vermesinden dolayı İçişleri Bakanlığı soruşturulmasına izin vermemişti. Samsun Mimarlar Odası'nın İçişleri Bakanlığı'nın bu kararını Danıstay'a taşımasının ardından, 19 Eylül tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın verdiği kararı Danıştay 1. Dairesi bozmuştu.

 

Danıştay 1. Dairesi'nin AVM rantının araştırılması için 19 Eylül'de verdiği bozma kararının ardından, 18 Ekim tarihli kararı ile de İçişleri Bakanlığı'nın daha önce 'Soruşturmanın İşleme Konulmama Kararı" verdiği Hayalet Araba ve Hayalet şoför dosyasını da bozdu. Hayalet Araba ve Hayalet şoför soruşturması dosyası kapsamında, Danıştay 1. Dairesi, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Bilgi İşlem Müdür Vekili Hüseyin Ünlüol, Makina İkmal Müdür Vekili Davut Gök, Makina Mühendisi Muhammed Yasin Aydın, Şef Uğur Çam ve Personel Burak Balık hakkında Hayalet Araba ve Hayalet şoför soruşturmasında şikayetin işleme konulmaması kararını iptal etti.

 

 

Hayalet Araba ve Hayalet şoför dosyasında şu iddialar var:

 

* ARAÇ KULLANMA İHALESİNİ İSTEDİKLERİ FİRMAYA VERMİŞLER

* KULLANILMAYAN ARAÇLAR VE ÇALIŞMAYAN ŞOFÖRLERE USÜLSÜZ ÖDEME YAPILMIŞ

* EHLİYETİ OLMAYAN KİŞİLER ŞOFÖR OLARAK GÖSTERİLMİŞ, ŞİRKETTE ÇALIŞANLARIN İŞ KOLU ŞOFÖR OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ

 

Haber Berat GONCA

 

Atakum Belediyesi’nden Ehliyetsiz 9 Kişiye ve Olamayan 2 Araç ile 2 Kişiye Ödeme

 

CHP ile AKP'lilerin AVM Rantında Şehir Üç Maymunu Oynuyor

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Serhat
(12.12.2023 11:14 - #333)
Hayalet araba konusuna mutlaka gidilmeli mutlaka danıstay gerekeni yapmalı
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.