Vizyon Kuyumcu

Fransız Okulu Tartışması İki Bakanı Karşı Karşıya Getirdi

Siyaset 19.07.2024 - 21:34, Güncelleme: 19.07.2024 - 21:34
 

Fransız Okulu Tartışması İki Bakanı Karşı Karşıya Getirdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş Fransız okul meselesinde karşı karşıya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul ve Ankara’da bulunan Fransa okullarına rest çekerek, okulların statüsünün değiştirilmesi gerektiğini söylemişti.  Ankara'daki "Charles de Gaulle" ve İstanbul'daki "Pierre Loti" okullarının Fransız Büyükelçiliği’ne değil kendilerine bağlanması gerektiğine dikkat çeken Tekin, daha önce yaptığı açıklamada, “Müstemleke ülkelerine yakışan şekilde davranıyorlar. Ben müsteşarken yazmıştım yazıyı. Oyaladılar bizi. Hukuki prosedürü takip ederiz. Paşa gönülleri bilir" diyerek tepki göstermişti. BAKAN GÖKTAŞ’IN ÇOCUKLARI FRANSIZ OKULUNA GİDİYOR Elips Haber’den Muhammed Vefa’nın haberine göre Bakanlık yetkilileri, okul konusunda herhangi bir tavizin verilmeyeceğini, iki okulun bir an önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanacağını söyledi. Söz konusu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in rest çektiği Ankara’da bulunan Charles de Gaulle okulluna Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ın çocuklarının okuduğu ortaya çıktı. AK PARTİLİLER GÖKTAŞ’A TEPKİLİ: KABUL EDİLEMEZ Bu durum Tekin ile Göktaş’ı karşı karşıya getirirken, Göktaş’ın çocuklarını söz konusu okulda okutması AK Parti içerisinde tepkilere sebep oldu. Bakan Göktaş’ın Aile Bakanı olmasına rağmen çocuklarını “Milli Eğitim Müfredatı” dışında bir okula göndermesini kabul edilemez olarak görülüyor. Göktaş’ın yeni dönemde çocuklarını hangi okulla göndereceği merak konusu oldu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş Fransız okul meselesinde karşı karşıya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul ve Ankara’da bulunan Fransa okullarına rest çekerek, okulların statüsünün değiştirilmesi gerektiğini söylemişti.  Ankara'daki "Charles de Gaulle" ve İstanbul'daki "Pierre Loti" okullarının Fransız Büyükelçiliği’ne değil kendilerine bağlanması gerektiğine dikkat çeken Tekin, daha önce yaptığı açıklamada, “Müstemleke ülkelerine yakışan şekilde davranıyorlar. Ben müsteşarken yazmıştım yazıyı. Oyaladılar bizi. Hukuki prosedürü takip ederiz. Paşa gönülleri bilir" diyerek tepki göstermişti.

BAKAN GÖKTAŞ’IN ÇOCUKLARI FRANSIZ OKULUNA GİDİYOR
Elips Haber’den Muhammed Vefa’nın haberine göre Bakanlık yetkilileri, okul konusunda herhangi bir tavizin verilmeyeceğini, iki okulun bir an önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanacağını söyledi. Söz konusu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in rest çektiği Ankara’da bulunan Charles de Gaulle okulluna Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ın çocuklarının okuduğu ortaya çıktı.

AK PARTİLİLER GÖKTAŞ’A TEPKİLİ: KABUL EDİLEMEZ
Bu durum Tekin ile Göktaş’ı karşı karşıya getirirken, Göktaş’ın çocuklarını söz konusu okulda okutması AK Parti içerisinde tepkilere sebep oldu. Bakan Göktaş’ın Aile Bakanı olmasına rağmen çocuklarını “ Milli Eğitim Müfredatı” dışında bir okula göndermesini kabul edilemez olarak görülüyor. Göktaş’ın yeni dönemde çocuklarını hangi okulla göndereceği merak konusu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.