Vizyon Kuyumcu

Gonca'ya Kesilen Ceza Türkiye'nin Gündeminde

Gündem 18.10.2022 - 12:37, Güncelleme: 26.05.2023 - 11:54
 

Gonca'ya Kesilen Ceza Türkiye'nin Gündeminde

Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca, organize suç örgütü lideri Galip Öztürk ile HSK tarafından açığa alınan Hakim Kemal Alver'in ilişkilerini ortaya çıkarması ile, Gonca'ya mahkemeden verilen ceza Türkiye'nin gündemine oturdu.

Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca, organize Suç örgütü lideri Galip Öztürk'ün fotoğrafçılığını yaptığı gerekçesiyle HSK tarafından açığa alınan Hakim Kemal Alver'in açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığını haberleştirdiği için yargılandığı davada 8 bin 320 lira para cezası verilmesi Türkiye'nin gündemine oturdu.   Organize suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün fotoğrafçılığını yaptığı görüntüsü aynaya yansıyınca ortaya çıkan Samsun Adalet Komisyonu eski Başkanı Kemal Alver, HSK tarafından görevden alınınca Metro Holding’de işe başladı. Bu ilişkileri ortaya çıkaran gazeteci Gonca ise, mahkeme tarafından cezalandırıldı. Gazeteci Gonca'nın yaptığı haber yüzünden cezalandırılması Türkiye'nin gündemine oturdu. Cumhuriyet, HalkTV, TELE1, OdaTV ve T24 gibi onlarca yayın organı kararı eleştiren haberlerin altına imza attı.   Ünlü Gazeteci Timur Soykan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Samsun Etik Haber'den Berat Gonca, 'Cinayette azmettirmek'ten hükümlü, firari Galip Öztürk'ü bir hakimin ziyaret ettiğini ortaya çıkardı. Haber doğrulandı, hakim ihraç edildi. Ödül verilmesi gereken gazeteciye 8 bin 320 TL para cezası verildi. Gazetecilik bu şartlarda yapılıyor" diyerek verilen cezayı eleştirdi.   BERAT GONCA NEDEN CEZAYA ÇARPTIRILMIŞTI: Dönemin Samsun Adalet Komisyonu Başkanı olan eski hakim Kemal Alver, firari suç örgütü lideri Galip Öztürk’ü kaçak olduğu Gürcistan’da ziyaret etti. Ziyaret sırasında hatıra fotoğrafını çekme görevi ise eski hakim Alver’e düştü. Fotoğrafı çeken Alver’in, farkında olmadan karşıdaki aynadan görüntüsü yansıdı. Öztürk bu fotoğrafı sosyal medyasında paylaşınca Samsun’da yayın yapan Samsun Etik Haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ekran görüntüsünü aldı ve fotoğrafta aynaya yansıyan kişinin Hakim Alver olduğunu ortaya çıkardı.   Haber daha sonra ulusal medyaya da yansıdı ve eski hakim Alver, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından görevden alındı. Hakimin görevden alınması ulusal basının neredeyse tamamı tarafından haberleştirildi. Alver, görevden alındığını haberleştiren gazetecilerden sadece olayı ortaya çıkaran Berat Gonca’ya dava açtı. Önceki gün görülen davada Samsun 5. Asliye Mahkemesi, Samsun Etik Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca’ya 8 bin 320 lira ceza verdi.   ESKİ HAKİM ALVER METRO’DA İŞE BAŞLADI Açığa alınarak hakkında soruşturma başlatılan Alver, emekli olarak Samsun Barosu'nda avukatlığa döndü. Ardından da Galip Öztürk'ün onursal başkanı olduğu ve kızlarının yönettiği Metro Holding'de işe başladığı aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Galip Öztürk'ün tutuklu yargılandığı Gürcistan'da duruşmasının olduğu gün Alver Metro Holding çalışanlarıyla Gürcistan'dan fotoğraf yayınladı.   Sezer SEZER
Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca, organize suç örgütü lideri Galip Öztürk ile HSK tarafından açığa alınan Hakim Kemal Alver'in ilişkilerini ortaya çıkarması ile, Gonca'ya mahkemeden verilen ceza Türkiye'nin gündemine oturdu.

Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca, organize Suç örgütü lideri Galip Öztürk'ün fotoğrafçılığını yaptığı gerekçesiyle HSK tarafından açığa alınan Hakim Kemal Alver'in açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığını haberleştirdiği için yargılandığı davada 8 bin 320 lira para cezası verilmesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

 

Organize suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün fotoğrafçılığını yaptığı görüntüsü aynaya yansıyınca ortaya çıkan Samsun Adalet Komisyonu eski Başkanı Kemal Alver, HSK tarafından görevden alınınca Metro Holding’de işe başladı. Bu ilişkileri ortaya çıkaran gazeteci Gonca ise, mahkeme tarafından cezalandırıldı. Gazeteci Gonca'nın yaptığı haber yüzünden cezalandırılması Türkiye'nin gündemine oturdu. Cumhuriyet, HalkTV, TELE1, OdaTV ve T24 gibi onlarca yayın organı kararı eleştiren haberlerin altına imza attı.


 

Ünlü Gazeteci Timur Soykan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Samsun Etik Haber'den Berat Gonca, 'Cinayette azmettirmek'ten hükümlü, firari Galip Öztürk'ü bir hakimin ziyaret ettiğini ortaya çıkardı. Haber doğrulandı, hakim ihraç edildi. Ödül verilmesi gereken gazeteciye 8 bin 320 TL para cezası verildi. Gazetecilik bu şartlarda yapılıyor" diyerek verilen cezayı eleştirdi.

 

BERAT GONCA NEDEN CEZAYA ÇARPTIRILMIŞTI:
Dönemin Samsun Adalet Komisyonu Başkanı olan eski hakim Kemal Alver, firari suç örgütü lideri Galip Öztürk’ü kaçak olduğu Gürcistan’da ziyaret etti. Ziyaret sırasında hatıra fotoğrafını çekme görevi ise eski hakim Alver’e düştü. Fotoğrafı çeken Alver’in, farkında olmadan karşıdaki aynadan görüntüsü yansıdı. Öztürk bu fotoğrafı sosyal medyasında paylaşınca Samsun’da yayın yapan Samsun Etik Haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ekran görüntüsünü aldı ve fotoğrafta aynaya yansıyan kişinin Hakim Alver olduğunu ortaya çıkardı.

 

Haber daha sonra ulusal medyaya da yansıdı ve eski hakim Alver, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından görevden alındı. Hakimin görevden alınması ulusal basının neredeyse tamamı tarafından haberleştirildi. Alver, görevden alındığını haberleştiren gazetecilerden sadece olayı ortaya çıkaran Berat Gonca’ya dava açtı. Önceki gün görülen davada Samsun 5. Asliye Mahkemesi, Samsun Etik Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca’ya 8 bin 320 lira ceza verdi.

 

ESKİ HAKİM ALVER METRO’DA İŞE BAŞLADI
Açığa alınarak hakkında soruşturma başlatılan Alver, emekli olarak Samsun Barosu'nda avukatlığa döndü. Ardından da Galip Öztürk'ün onursal başkanı olduğu ve kızlarının yönettiği Metro Holding'de işe başladığı aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Galip Öztürk'ün tutuklu yargılandığı Gürcistan'da duruşmasının olduğu gün Alver Metro Holding çalışanlarıyla Gürcistan'dan fotoğraf yayınladı.

 

Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.