Vizyon Kuyumcu

Samsun’da Tarihi Eser Operasyonu: 1 Gözaltı

Asayiş 18.10.2024 - 22:55, Güncelleme: 18.10.2024 - 22:55
 

Samsun’da Tarihi Eser Operasyonu: 1 Gözaltı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından Atakum ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Yapılan operasyonda 1 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, çeşitli dönemlere ait olduğu değerlendirilen önemli miktarda tarihi eser kaçakçılığına yönelik malzemeler bulundu. Ele geçirilen eserler arasında şunlar yer aldı: - 80 adet pişmiş topraktan yapılmış figür - 51 adet pişmiş topraktan testi - 21 adet bronz iğne - 7 adet taş yüzük - 10 adet bilezik - 8 adet cam testi - 3 adet balta ucu - 2 adet hac sembolü - 70 adet çeşitli tarihi eser (heykel, mühür, koku kabı, bilezik, cam sürahi, kurşun ağırlık, halhal, kolye) - 73 adet İslami ve Gayriislami döneme ait sikke ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI Operasyon sırasında bir kişi gözaltına alındı ve tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Ele geçirilen eserlerin hangi döneme ait oldukları ve tarihî değerlerinin belirlenmesi için incelemeler devam ediyor. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve benzer operasyonların devam edeceğini belirtti.  
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından Atakum ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Yapılan operasyonda 1 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, çeşitli dönemlere ait olduğu değerlendirilen önemli miktarda tarihi eser kaçakçılığına yönelik malzemeler bulundu. Ele geçirilen eserler arasında şunlar yer aldı:

- 80 adet pişmiş topraktan yapılmış figür

- 51 adet pişmiş topraktan testi

- 21 adet bronz iğne

- 7 adet taş yüzük

- 10 adet bilezik

- 8 adet cam testi

- 3 adet balta ucu

- 2 adet hac sembolü

- 70 adet çeşitli tarihi eser (heykel, mühür, koku kabı, bilezik, cam sürahi, kurşun ağırlık, halhal, kolye)

- 73 adet İslami ve Gayriislami döneme ait sikke

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyon sırasında bir kişi gözaltına alındı ve tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Ele geçirilen eserlerin hangi döneme ait oldukları ve tarihî değerlerinin belirlenmesi için incelemeler devam ediyor. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve benzer operasyonların devam edeceğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.