Vizyon Kuyumcu

Biz Müslüman mıyız?

Gündem 07.09.2023 - 23:56, Güncelleme: 07.09.2023 - 23:56
 

Biz Müslüman mıyız?

Elhamdülillah hepimiz Müslüman’ız veya öyle olduğumuzu sanıyoruz. Sanıyoruz diyorum çünkü belki hiç birimizde İslâm'i hassasiyet yok. Her şeyden önce İslâm diye bir derdimiz yok. Toplumun, İslâm ahlakı ile örtüşmeyen yaşantısı ve değerlerimizin ters yüz edilmesi bizi hiç ilgilendirmiyor.

Ama biz Müslüman’ız!   * Siyasi tercihlerimizi dini değerlerimizin üstünde tutarız. Allah'ın (c.c.) kurallarını hiçe sayan, bununla kalmayıp bu kuralların tam aksi hükümler koyanları tabulaştırırız. Ama biz Müslüman’ız!   * Dini kavramlar kullanarak dinimizi ayak altına alanları baş tacı ederiz, Allah'ın (c.c.) haram kıldığını dünya gerçeği kabul eder meşrulaştırırız. Ama biz Müslüman’ız!   * Haksızlık, yolsuzluk, hırsızlık yaparız, masum insanlara çamur hatta iftira atarız. Peygamberin ayakları altına aldıklarını baş tacı ederiz. Ama biz Müslüman’ız!   * Sadece kendi çıkarımızı düşünürüz, başkalarının derdi ile ilgilenmeyiz. Ama biz Müslüman’ız!   * İslâm Birliği ile Müslümanların güç birliği yapmasını tasvip etmeyiz ancak Hıristiyan Kulüp Avrupa Birliğine uyum için değerlerimizden taviz veririz. İslâm Dinar'ına en yüksek tondan itiraz ederiz ama, Amerikan Dolarına ķöle oluruz. Ama biz Müslüman’ız!   * Allah'ın (c.c.) kurallarını hiçe sayan, yok kabul eden kulların kurallarına itaat ederiz. Dini istismar ederek dinsizlik eylemlerine destek veririz veya kayıtsız kalırız. Hak ve hakikate sırtımızı döner haramları yer yalanlara itibar ederiz. Ama biz Müslüman’ız!   * Depremzedelere yardım için gelen bir Hıristiyan, büyük felaketi görünce "Siz Allah'ı bu kadar kızdıracak ne yaptınız" derken biz, kendimizi hesaba çekme ihtiyacı duymaz, azgınlıkta sınır tanımayız. Ama biz Müslüman’ız!   * Bir Müslüman olarak tüm insanlara güzel örnek olarak İslâm’ın şerefini yükseltmek sorumluluğunu bir yana atıp yaptığımız yanlışlarla İslâm'ın sorgulanmasına neden oluruz. Ama biz Müslüman’ız!   * Bir yanlışlık gördüğümüzde elimizle, buna gücümüz yetmezse dilimizle mani olmamız ve buna da gücümüz yetmezse kalbimizle buz etmemiz dinimizin emri iken; Yanlışın bizzat içinde oluruz. Ama biz Müslüman’ız!   Sübhaneke' de belki on yanlışı olan birisi olarak; böyle bir Müslümanlık olduğuna ve bu kadar hatalar batağında debelenen veya tarafsız kalanların öbür aleme imanla gideceğine inanmıyorum.   Allah'ın (c.c.) ahir ve akıbetimizi hayretmesi dua ve dileklerimle. 
Elhamdülillah hepimiz Müslüman’ız veya öyle olduğumuzu sanıyoruz. Sanıyoruz diyorum çünkü belki hiç birimizde İslâm'i hassasiyet yok. Her şeyden önce İslâm diye bir derdimiz yok. Toplumun, İslâm ahlakı ile örtüşmeyen yaşantısı ve değerlerimizin ters yüz edilmesi bizi hiç ilgilendirmiyor.

Ama biz Müslüman’ız!

 

* Siyasi tercihlerimizi dini değerlerimizin üstünde tutarız. Allah'ın (c.c.) kurallarını hiçe sayan, bununla kalmayıp bu kuralların tam aksi hükümler koyanları tabulaştırırız. Ama biz Müslüman’ız!

 

* Dini kavramlar kullanarak dinimizi ayak altına alanları baş tacı ederiz, Allah'ın (c.c.) haram kıldığını dünya gerçeği kabul eder meşrulaştırırız. Ama biz Müslüman’ız!

 

* Haksızlık, yolsuzluk, hırsızlık yaparız, masum insanlara çamur hatta iftira atarız. Peygamberin ayakları altına aldıklarını baş tacı ederiz. Ama biz Müslüman’ız!

 

* Sadece kendi çıkarımızı düşünürüz, başkalarının derdi ile ilgilenmeyiz. Ama biz Müslüman’ız!

 

* İslâm Birliği ile Müslümanların güç birliği yapmasını tasvip etmeyiz ancak Hıristiyan Kulüp Avrupa Birliğine uyum için değerlerimizden taviz veririz. İslâm Dinar'ına en yüksek tondan itiraz ederiz ama, Amerikan Dolarına ķöle oluruz. Ama biz Müslüman’ız!

 

* Allah'ın (c.c.) kurallarını hiçe sayan, yok kabul eden kulların kurallarına itaat ederiz. Dini istismar ederek dinsizlik eylemlerine destek veririz veya kayıtsız kalırız. Hak ve hakikate sırtımızı döner haramları yer yalanlara itibar ederiz. Ama biz Müslüman’ız!

 

* Depremzedelere yardım için gelen bir Hıristiyan, büyük felaketi görünce "Siz Allah'ı bu kadar kızdıracak ne yaptınız" derken biz, kendimizi hesaba çekme ihtiyacı duymaz, azgınlıkta sınır tanımayız. Ama biz Müslüman’ız!

 

* Bir Müslüman olarak tüm insanlara güzel örnek olarak İslâm’ın şerefini yükseltmek sorumluluğunu bir yana atıp yaptığımız yanlışlarla İslâm'ın sorgulanmasına neden oluruz. Ama biz Müslüman’ız!

 

* Bir yanlışlık gördüğümüzde elimizle, buna gücümüz yetmezse dilimizle mani olmamız ve buna da gücümüz yetmezse kalbimizle buz etmemiz dinimizin emri iken; Yanlışın bizzat içinde oluruz. Ama biz Müslüman’ız!

 

Sübhaneke' de belki on yanlışı olan birisi olarak; böyle bir Müslümanlık olduğuna ve bu kadar hatalar batağında debelenen veya tarafsız kalanların öbür aleme imanla gideceğine inanmıyorum.

 

Allah'ın (c.c.) ahir ve akıbetimizi hayretmesi dua ve dileklerimle. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.