Vizyon Kuyumcu

Salih Şen: ‘Bazı Büyükşehir Başkanlıklarında İttifak Kaçınılmaz’

Siyaset 09.11.2023 - 01:34, Güncelleme: 09.11.2023 - 01:34
 

Salih Şen: ‘Bazı Büyükşehir Başkanlıklarında İttifak Kaçınılmaz’

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iki kutuplu seçim süreci yaşanmasının kaçınılmaz hale getirdiğini, ülke genelinde ittifak yaşanmasa dahi İstanbul Ankara ve İzmir gibi Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında ittifak yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ülkedeki sistem nedeniyle iki kutuplu seçim süreci yaşamanın kaçınılmaz hale geldiğini, son yapılan seçim ittifakının da Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçme adına yapılan bir birliktelik olduğuna vurgu yapan Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, "Seçim süreci neticelendi ve doğası gereği oluşan birliktelik bozuldu. Yapılan ittifak seçim için yapılmıştı" dedi.   Saadet Partisi olarak seçimlere ayrı girecek gibi belediye başkan aday adayları, meclis üyeleri aday adaylarını hazırladıklarını söyleyen Başkan Şen, "İki ay öncesinde 17 ilçemizde aday adayı tespit komisyonları kurarak seçim çalışmalarımıza başladık. Biz her ilçe için belediye başkan ve meclis üyeleri adaylarımızı hazırlayacağız ama seçimi kaybetme pahasına bazı bölgelerde Cumhur İttifakı karşısında kazanılabilecek oluşumlar veya adaylar olur ise, değerlendirme yapılacaktır" diye belirtti.    Seçim atmosferinde dirsek teması ve seçim işbirliğinin bölgesel anlamda yapılabileceğine değinen Salih Şen, "CHP Kurultay'ının ardından ittifak konusunda kapı aralandığı görülmekte. En azından İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ittifak yapılmasının kaçınılmaz olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.   Haber: Sezer SEZER
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iki kutuplu seçim süreci yaşanmasının kaçınılmaz hale getirdiğini, ülke genelinde ittifak yaşanmasa dahi İstanbul Ankara ve İzmir gibi Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında ittifak yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ülkedeki sistem nedeniyle iki kutuplu seçim süreci yaşamanın kaçınılmaz hale geldiğini, son yapılan seçim ittifakının da Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçme adına yapılan bir birliktelik olduğuna vurgu yapan Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, " Seçim süreci neticelendi ve doğası gereği oluşan birliktelik bozuldu. Yapılan ittifak seçim için yapılmıştı" dedi.

 

Saadet Partisi olarak seçimlere ayrı girecek gibi belediye başkan aday adayları, meclis üyeleri aday adaylarını hazırladıklarını söyleyen Başkan Şen, "İki ay öncesinde 17 ilçemizde aday adayı tespit komisyonları kurarak seçim çalışmalarımıza başladık. Biz her ilçe için belediye başkan ve meclis üyeleri adaylarımızı hazırlayacağız ama seçimi kaybetme pahasına bazı bölgelerde Cumhur İttifakı karşısında kazanılabilecek oluşumlar veya adaylar olur ise, değerlendirme yapılacaktır" diye belirtti. 

 

Seçim atmosferinde dirsek teması ve seçim işbirliğinin bölgesel anlamda yapılabileceğine değinen Salih Şen, "CHP Kurultay'ının ardından ittifak konusunda kapı aralandığı görülmekte. En azından İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ittifak yapılmasının kaçınılmaz olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.