Vizyon Kuyumcu

Erdoğan Çakmak’tan Zam Eleştirisi

Gündem 08.07.2024 - 12:21, Güncelleme: 08.07.2024 - 12:21
 

Erdoğan Çakmak’tan Zam Eleştirisi

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon oranları ile belirlenen zam oranlarına tepki gösterdi.

Erdoğan Çakmak Memur ve Memur emeklilerinin SSK ve Bağ-Kur emeklilerine oranla daha az zam aldığını belirterek, “2024 Temmuz ayında, sendikasız olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %24,73 oranında zam yapıldı. Buna karşılık, sendikalı olan memurlar ve memur emeklilerine %19,31 oranında zam verildi. Bu farklılık, sendikasız olanların yıl içinde daha fazla zam almasına neden oldu. Bunun tek sorumlusu memurları temsil eden yetkili sendikanın basiretsizliği olduğu açıktır. Kamu çalışanları ekonomik olarak son yıllarda inanılmaz seviyede güç kaybetmekteyken yetkili ama etkisi sadece kendilerinin makam elde etmesinde görülebilen sözüm ona sendika (!) ve son yıllarda hiçbir şekilde varlık gösteremeyen sarımtırak yol arkadaşı olan diğer büyük sendika (!) kamu çalışanları adına hiçbir eylem ve söylem geliştirmemekte. TÜİK ise sokaktaki enflasyonu manipüle ederek gerçek enflasyon yerine sanal rakamlarla çalışanların ve emeklinin cebinden çalmak suretiyle kamu çalışanlarını ve emeklilerimizi maalesef açlık sınırına getirmiştir. Böylesine içler acısı bir durum söz konusuyken enflasyon farklarının 2002 öncesinde olduğu gibi eşel mobil sistemi getirilerek aylık yansıtılmaması ve vergi dilim aralıklarının yıllardır yeterli oranda yükseltilmemiş olması da kamu çalışanlarının yıllardır görmezden gelinen bir sorunu olarak bilinmektedir. Birçok kamu çalışanı vergi dilimlerinden Nisan ya da en geç Mayıs ayında %30’luk aralığa girmekte, Kasım ayında da %37’lik dilime girerek Ocak ayında aldığı maaştan düşük rakamlara çalışmaktadır. Hürriyet Sağlık Sen kamu çalışanları adına Sayın Cumhurbaşkanı’nın yıllardır söylediği en az üç çocuk yapın söylemi ile yaptıkları üç çocuğu okutabilmeleri için gerçek enflasyon oranında bir artış beklemekte ve ilan edilen ekonomik büyümeden de hakkı olan payın kendilerine verilmesini talep etmektedir. Kamu çalışanlarına insanca yaşayabilmeleri için gerekli iyileştirmeler yapılırsa ekonomiye katkıları da artacaktır. Aldıkları ücretleri zaten bulundukları yerlerde piyasaya sokacakları için ekonomi canlanacak, üretimin ve de istihdamın artırılmasına katkı sunacaktır” dedi.
Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon oranları ile belirlenen zam oranlarına tepki gösterdi.

Erdoğan Çakmak Memur ve Memur emeklilerinin SSK ve Bağ-Kur emeklilerine oranla daha az zam aldığını belirterek, “2024 Temmuz ayında, sendikasız olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %24,73 oranında zam yapıldı. Buna karşılık, sendikalı olan memurlar ve memur emeklilerine %19,31 oranında zam verildi. Bu farklılık, sendikasız olanların yıl içinde daha fazla zam almasına neden oldu. Bunun tek sorumlusu memurları temsil eden yetkili sendikanın basiretsizliği olduğu açıktır.

Kamu çalışanları ekonomik olarak son yıllarda inanılmaz seviyede güç kaybetmekteyken yetkili ama etkisi sadece kendilerinin makam elde etmesinde görülebilen sözüm ona sendika (!) ve son yıllarda hiçbir şekilde varlık gösteremeyen sarımtırak yol arkadaşı olan diğer büyük sendika (!) kamu çalışanları adına hiçbir eylem ve söylem geliştirmemekte. TÜİK ise sokaktaki enflasyonu manipüle ederek gerçek enflasyon yerine sanal rakamlarla çalışanların ve emeklinin cebinden çalmak suretiyle kamu çalışanlarını ve emeklilerimizi maalesef açlık sınırına getirmiştir.

Böylesine içler acısı bir durum söz konusuyken enflasyon farklarının 2002 öncesinde olduğu gibi eşel mobil sistemi getirilerek aylık yansıtılmaması ve vergi dilim aralıklarının yıllardır yeterli oranda yükseltilmemiş olması da kamu çalışanlarının yıllardır görmezden gelinen bir sorunu olarak bilinmektedir. Birçok kamu çalışanı vergi dilimlerinden Nisan ya da en geç Mayıs ayında %30’luk aralığa girmekte, Kasım ayında da %37’lik dilime girerek Ocak ayında aldığı maaştan düşük rakamlara çalışmaktadır.

Hürriyet Sağlık Sen kamu çalışanları adına Sayın Cumhurbaşkanı’nın yıllardır söylediği en az üç çocuk yapın söylemi ile yaptıkları üç çocuğu okutabilmeleri için gerçek enflasyon oranında bir artış beklemekte ve ilan edilen ekonomik büyümeden de hakkı olan payın kendilerine verilmesini talep etmektedir. Kamu çalışanlarına insanca yaşayabilmeleri için gerekli iyileştirmeler yapılırsa ekonomiye katkıları da artacaktır. Aldıkları ücretleri zaten bulundukları yerlerde piyasaya sokacakları için ekonomi canlanacak, üretimin ve de istihdamın artırılmasına katkı sunacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.