Vizyon Kuyumcu

Nermin Aydın, ‘Samsun OMÜ Hastanesi’nde Skandallar Bitmek Bitmiyor’

Gündem 12.07.2024 - 01:05, Güncelleme: 12.07.2024 - 01:05
 

Nermin Aydın, ‘Samsun OMÜ Hastanesi’nde Skandallar Bitmek Bitmiyor’

Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hemşireler 3. Basamak yoğun bakımlarda yönetmeliklere aykırı ve insanüstü bir tempo ile aralıksız bir şekilde çalışmaya zorlandıklarını öne sürdü.

Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın, sağlık çalışanlarına yönelik birçok insan haklarına aykırı iş ve işlemlerin gerçekleştiğini öne sürdüğü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde adeta ikinci bir Akdeniz Üniversitesi vakası şeklinde eşi ve benzeri görülmemiş bir mobbnig skandalı yaşandığını iddia etti. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hemşireler 3. Basamak yoğun bakımlarda yönetmeliklere aykırı ve insanüstü bir tempo ile aralıksız bir şekilde çalışmaya zorlandıklarını öne süren Nermin Aydın, "3. Basamak yoğun bakımda bir hemşirenin aynı anda 4 hastaya birden bakması için baskı ve mobbing uygulanıyor" dedi. Başkan Aydın, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım biriminde çalışan meslektaşımızın bir psikiyatrik ilaç ve destek almak zorunda kaldığı gibi yoğun bakımda çalışan 100’ün üzerinde emekçinin birçoğunun istifa dilekçesi cebinde hazır beklediğini iddia etti. Bu koşul ve standartlar altında hasta hakları ile çalışan hak ve güvenliğinin yok sayılması kabul edilemeyeceğini belirten Aydın, "Hastane yönetiminin bu vurdum duymaz işgüzarlığı yüzünden hastane enfeksiyonlarında ve maalesef mortalite oranlarında ciddi bir artış gözlemlenmektedir. İnsan hayatı ve çalışan güvenliği bu kadar ucuz olmamalıdır" diye konuştu. Aydın, "Bu uygulamalar hasta sağlığını tehlikeye atmakta ve hasta yatış sürelerini uzatmaktadır. Sadece bir sağlık ve çalışan sorunu ile değil ciddi toplumsal infiale yol açacak skandallarla karşı karşıyayız. Yetkililerden bu hoş olmayan olayların üzerine ivedilikle gidilip gereğinin bir an önce yapılmasını temenni ediyoruz. Hürriyet Sağlık-Sen olarak günü gününe yaşananların yakinen takipçisi olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER
Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hemşireler 3. Basamak yoğun bakımlarda yönetmeliklere aykırı ve insanüstü bir tempo ile aralıksız bir şekilde çalışmaya zorlandıklarını öne sürdü.

Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın, sağlık çalışanlarına yönelik birçok insan haklarına aykırı iş ve işlemlerin gerçekleştiğini öne sürdüğü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde adeta ikinci bir Akdeniz Üniversitesi vakası şeklinde eşi ve benzeri görülmemiş bir mobbnig skandalı yaşandığını iddia etti.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hemşireler 3. Basamak yoğun bakımlarda yönetmeliklere aykırı ve insanüstü bir tempo ile aralıksız bir şekilde çalışmaya zorlandıklarını öne süren Nermin Aydın, "3. Basamak yoğun bakımda bir hemşirenin aynı anda 4 hastaya birden bakması için baskı ve mobbing uygulanıyor" dedi.

Başkan Aydın, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım biriminde çalışan meslektaşımızın bir psikiyatrik ilaç ve destek almak zorunda kaldığı gibi yoğun bakımda çalışan 100’ün üzerinde emekçinin birçoğunun istifa dilekçesi cebinde hazır beklediğini iddia etti.

Bu koşul ve standartlar altında hasta hakları ile çalışan hak ve güvenliğinin yok sayılması kabul edilemeyeceğini belirten Aydın, "Hastane yönetiminin bu vurdum duymaz işgüzarlığı yüzünden hastane enfeksiyonlarında ve maalesef mortalite oranlarında ciddi bir artış gözlemlenmektedir. İnsan hayatı ve çalışan güvenliği bu kadar ucuz olmamalıdır" diye konuştu.

Aydın, "Bu uygulamalar hasta sağlığını tehlikeye atmakta ve hasta yatış sürelerini uzatmaktadır. Sadece bir sağlık ve çalışan sorunu ile değil ciddi toplumsal infiale yol açacak skandallarla karşı karşıyayız. Yetkililerden bu hoş olmayan olayların üzerine ivedilikle gidilip gereğinin bir an önce yapılmasını temenni ediyoruz. Hürriyet Sağlık-Sen olarak günü gününe yaşananların yakinen takipçisi olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.