Vizyon Kuyumcu

DÜZELTME VE CEVAP

Gündem 12.07.2024 - 11:20, Güncelleme: 12.07.2024 - 11:20
 

DÜZELTME VE CEVAP

Eğitim İş Sendikası'nın basın açıklamasını 30.05.2024 tarihinde "Eğitim İş'den Maarif Vakfı Tepkisi" başlığı ile yayımlanan haber üzerine vakfın avukatları tarafından açıklama gönderildi.

İşte gönderilen metin: URL. adresi "https://www.samsunetikhaber3.com/haber-egitim-isden-maarif-vakfi-tepkisi-8245 olan internet sitesinde, 30.05.2024 tarihli, "Eğitim İş'den Maarif Vakfı Tepkisi" başlıklı köşe yazısında Türkiye Maarif Vakfı hakkında gerçek dışı meseleleri, haksız isnatları, vakfın toplum nezdindeki itibarını zedeleyecek nitelikteki söylemleri ihtiva eden bir köşe yazısı kamuoyu ile paylaşılmıştır. Türkiye Maarif Vakfı'nın amacı, tüm dünyada eğitimin her seviyesinde, insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri sunmak, burslar vermek, eğitimciler yetiştirmek ve eğitim alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktır. Vakıf, bir yandan eğitim kurumları vasıtasıyla pek çok ülkenin beşeri sermayesine katkı sağlayarak onların gelişme ve kalkınma çabalarını desteklerken diğer yandan eğitim alanında Turkiye'nin sahip olduğu birikimleri farklı coğrafyalara taşıyarak Türkiye'ye dost genç nesiller yetiştirmektedir. Aynı zamanda FETÖ iltisaklı okulların devralınarak millileştirilmesi ve rehabilite edilmesinde önemli rol üstlenmektedir. 6721 sayılı Kanun uyarınca, Vakfın hem Mütevelli Heyetinde hem de Denetim Kurulunda Milli Eğitim, Dışişleri, Hazine ve Maliye Bakanlıkları ile Yükseköğretim Kurulu temsilci üyeleri bulunmaktadır. Denetim Kurulu her yıl iki kere Vakfın bütün hesaplarını titizlikle denetlemekte, Vakfın yıllık faaliyet raporları düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü de Vakfın bütün iş ve işlemlerinin mevzuata uygun ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi için olağan denetim vazifesini icra etmektedir. Cumhurbaşkanlığı kararı, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesini, Vakıf lehinde azaltmadığı gibi Vakfa bir ek bütçe aktarılmasıyla ilgili de değildir. Üstelik bahse konu kaynak, Vakfa tek seferde bütün olarak aktarılmamaktadır ve bu kaynağın üst limiti Bütçe Kanunu'na uygun olarak belirlenmektedir. Vakfın yıllık planlaması çerçevesinde ihtiyaç duyduğu miktar, her ay Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından incelenmektedir. Türkiye Maarif Vakfı, kuruluş kanununda belirtildiği üzere yurtdışında faaliyet göstermesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığının "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı ile Türkiye Maarif Vakfının ilişkili olduğuna yönelik kasten yanıltıcı ifadeler kullanılmıştır. Sonuç olarak, ilgili köşe yazısının hiçbir gerçeklikle bağdaşmayacağı, Türkiye Maarif Vakfının itibarını hedef aldığı ve itibar edilmemesi gerektiği kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Eğitim İş Sendikası'nın basın açıklamasını 30.05.2024 tarihinde "Eğitim İş'den Maarif Vakfı Tepkisi" başlığı ile yayımlanan haber üzerine vakfın avukatları tarafından açıklama gönderildi.

İşte gönderilen metin:

URL. adresi "https://www.samsunetikhaber3.com/haber-egitim-isden-maarif-vakfi-tepkisi-8245 olan internet sitesinde, 30.05.2024 tarihli, "Eğitim İş'den Maarif Vakfı Tepkisi" başlıklı köşe yazısında Türkiye Maarif Vakfı hakkında gerçek dışı meseleleri, haksız isnatları, vakfın toplum nezdindeki itibarını zedeleyecek nitelikteki söylemleri ihtiva eden bir köşe yazısı kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Türkiye Maarif Vakfı'nın amacı, tüm dünyada eğitimin her seviyesinde, insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri sunmak, burslar vermek, eğitimciler yetiştirmek ve eğitim alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktır. Vakıf, bir yandan eğitim kurumları vasıtasıyla pek çok ülkenin beşeri sermayesine katkı sağlayarak onların gelişme ve kalkınma çabalarını desteklerken diğer yandan eğitim alanında Turkiye'nin sahip olduğu birikimleri farklı coğrafyalara taşıyarak Türkiye'ye dost genç nesiller yetiştirmektedir. Aynı zamanda FETÖ iltisaklı okulların devralınarak millileştirilmesi ve rehabilite edilmesinde önemli rol üstlenmektedir.

6721 sayılı Kanun uyarınca, Vakfın hem Mütevelli Heyetinde hem de Denetim Kurulunda Milli Eğitim, Dışişleri, Hazine ve Maliye Bakanlıkları ile Yükseköğretim Kurulu temsilci üyeleri bulunmaktadır. Denetim Kurulu her yıl iki kere Vakfın bütün hesaplarını titizlikle denetlemekte, Vakfın yıllık faaliyet raporları düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü de Vakfın bütün iş ve işlemlerinin mevzuata uygun ve verimli bir şekilde gerçekleşmesi için olağan denetim vazifesini icra etmektedir.

Cumhurbaşkanlığı kararı, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesini, Vakıf lehinde azaltmadığı gibi Vakfa bir ek bütçe aktarılmasıyla ilgili de değildir. Üstelik bahse konu kaynak, Vakfa tek seferde bütün olarak aktarılmamaktadır ve bu kaynağın üst limiti Bütçe Kanunu'na uygun olarak belirlenmektedir. Vakfın yıllık planlaması çerçevesinde ihtiyaç duyduğu miktar, her ay Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından incelenmektedir.

Türkiye Maarif Vakfı, kuruluş kanununda belirtildiği üzere yurtdışında faaliyet göstermesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığının "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı ile Türkiye Maarif Vakfının ilişkili olduğuna yönelik kasten yanıltıcı ifadeler kullanılmıştır.

Sonuç olarak, ilgili köşe yazısının hiçbir gerçeklikle bağdaşmayacağı, Türkiye Maarif Vakfının itibarını hedef aldığı ve itibar edilmemesi gerektiği kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.