Vizyon Kuyumcu

Samsun Büyükşehir Atakum’da 35 Dönümlük Araziyi Satmak İstiyor

Siyaset 12.09.2024 - 12:30, Güncelleme: 12.09.2024 - 12:31
 

Samsun Büyükşehir Atakum’da 35 Dönümlük Araziyi Satmak İstiyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum’da 35 dönümlük araziyi satışa çıkartmak isterken CHP’li Meclis Üyesi Hasan İpek bu arazinin satışını ihanet olarak değerlendirdi ve satışın ertelenmesini talep etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri komisyonlara havale edilirken Atakum İlçesi Çobanözü Mahallesinde yer alan 35 dönümlük arazinin satış teklifi ilgili komisyonda tartışmalara neden oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında 34 madde sunuldu. Görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilen maddeler arasında yer alan 10. Madde komisyonda tartışmalara neden oldu. Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonunda görüşülen “Emlak Ve İstimlak Dairesi Başkanlığının 05.09.2024 Tarih Ve 294317 Sayılı; İlimiz Atakum İlçesi Çobanözü Mahallesi, 12713 Ada, 1 No.Lu Parselde Kayıtlı 34.925,40 M² Lik Arsa Nitelikli Taşınmazın Bölgenin Gelişimine Katkı Sunmak, Belediyemize Kaynak Sağlamak Amacıyla satışı Ve Yine Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı, Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Yapılması Vb. Yöntemlerle Satışı İle Taşınmazın Satışına İlişkin İhale Usul Ve Esaslarını Belirlemek, Belirlenecek Teknik, İdari, Mali Ve Hukuki Hususlar Çerçevesinde Sözleşmeler İle Tüm İş Ve İşlemleri Yapmak Üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Büyükşehir Belediye Encümeni’ne Yetki Verilmesi Teklifi” maddesine CHP’li Meclis Üyesi Hasan İpek karşı çıktı. Satılmak istenen arazinin çok değerli bir alanda yer aldığını söyleyen Hasan İpek, “Arkası Toybelen Sanayi Sitesi Alanı, yan tarafında Bölge İdare Mahkemesi için yer ayrıldı. Deniz manzaralı ve nezih bir yer. Burası gelecekte Atakum’un en değerli yeri. 35 dönümlük bir arazi. 3 yıl sonra en az 3 yada 4 katı değerlenecek bir yer. Şuanki değeri yaklaşık 700 milyonun üzerinde. Çoğu ilçe belediyesinin bütçesini dahi geçmekte. Böyle bir alanı satıyoruz. Böyle bir şuan satışını yapmayı belediyeye ihanetle değerlendiririm. Satışını bekletmeyi teklif ediyorum” dedi. İpek, “O bölge Bakanlar Kurulunun 27.04.2015 tarihinde kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilmiş. İleride Atakum’da bir kentsel dönüşüm yapmak istendiğinde bu bölge bir rezerv alanı. Eğe burası satılırsa kentsel dönüşümünde önünü kapatmış oluyoruz” diye konuştu.  
Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum’da 35 dönümlük araziyi satışa çıkartmak isterken CHP’li Meclis Üyesi Hasan İpek bu arazinin satışını ihanet olarak değerlendirdi ve satışın ertelenmesini talep etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri komisyonlara havale edilirken Atakum İlçesi Çobanözü Mahallesinde yer alan 35 dönümlük arazinin satış teklifi ilgili komisyonda tartışmalara neden oldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında 34 madde sunuldu. Görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilen maddeler arasında yer alan 10. Madde komisyonda tartışmalara neden oldu. Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonunda görüşülen “Emlak Ve İstimlak Dairesi Başkanlığının 05.09.2024 Tarih Ve 294317 Sayılı; İlimiz Atakum İlçesi Çobanözü Mahallesi, 12713 Ada, 1 No.Lu Parselde Kayıtlı 34.925,40 M² Lik Arsa Nitelikli Taşınmazın Bölgenin Gelişimine Katkı Sunmak, Belediyemize Kaynak Sağlamak Amacıyla satışı Ve Yine Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı, Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Yapılması Vb. Yöntemlerle Satışı İle Taşınmazın Satışına İlişkin İhale Usul Ve Esaslarını Belirlemek, Belirlenecek Teknik, İdari, Mali Ve Hukuki Hususlar Çerçevesinde Sözleşmeler İle Tüm İş Ve İşlemleri Yapmak Üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Büyükşehir Belediye Encümeni’ne Yetki Verilmesi Teklifi” maddesine CHP’li Meclis Üyesi Hasan İpek karşı çıktı.

Satılmak istenen arazinin çok değerli bir alanda yer aldığını söyleyen Hasan İpek, “Arkası Toybelen Sanayi Sitesi Alanı, yan tarafında Bölge İdare Mahkemesi için yer ayrıldı. Deniz manzaralı ve nezih bir yer. Burası gelecekte Atakum’un en değerli yeri. 35 dönümlük bir arazi. 3 yıl sonra en az 3 yada 4 katı değerlenecek bir yer. Şuanki değeri yaklaşık 700 milyonun üzerinde. Çoğu ilçe belediyesinin bütçesini dahi geçmekte. Böyle bir alanı satıyoruz. Böyle bir şuan satışını yapmayı belediyeye ihanetle değerlendiririm. Satışını bekletmeyi teklif ediyorum” dedi.

İpek, “O bölge Bakanlar Kurulunun 27.04.2015 tarihinde kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilmiş. İleride Atakum’da bir kentsel dönüşüm yapmak istendiğinde bu bölge bir rezerv alanı. Eğe burası satılırsa kentsel dönüşümünde önünü kapatmış oluyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.