Vizyon Kuyumcu

Kredi Kartlarında Yeni Dönem Bugünden İtibaren Başlıyor

Ekonomi 14.10.2024 - 12:24, Güncelleme: 14.10.2024 - 12:24
 

Kredi Kartlarında Yeni Dönem Bugünden İtibaren Başlıyor

Kredi kartlarının gelire göre yeniden düzenlenmesine dair uygulama bugünden itibaren başlıyor.

AKP’nin hazırladığı yeni tasarı ile 100 bin TL’nni üzerinde kredi kartı limiti bulunan vatandaşlar her yılın Ocak ayında 750 TL Savunma Sanayii Katkı Payı ödeyecek. Kredi kartlarına gelecek 750 TL Savunma Sanayii Katkı Payı tartışmaları beraberinde getirirken bundan önce Hazine ve Maliye Bakanlığı bir uygulamayı daha hayata sokacak. BANKALAR KİŞİNİN GELİRLERİNİ ANLIK OLARAK GÖRECEK Mehmet Şimşek'in Orta Vadeli Program (OVP) sunumunda altını çizdiği kredi kartlarının gelire göre yeniden düzenlenmesi uygulaması bugünden itibaren başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin ortaklaşa kuracağı ekip ve bankalar başvuran kişilerin gelirlerini görebilecek. KREDİ KARTI LİMİTLERİ AŞAĞIYA İNDİRİLECEK Gelirine oranla çok yüksek kredi kartı limitine sahip olanların limitleri ise aşağıya indirilmeye başlanacak. Bir kişiye mevcut gelirinin en fazla 4 katına kadar kredi kartı limiti verilebilecek. Yani 17 bin 2 lira kazanan bir çalışanın kredi kartı limiti en fazla 68 bin 8 lira olabilecek. Öte yandan hayata geçirilmesi planlanan Savunma Sanayii Katkı Fonu ile pek çok vatandaş kendi isteği ile kredi kartı limitlerini indirmeye başladı.
Kredi kartlarının gelire göre yeniden düzenlenmesine dair uygulama bugünden itibaren başlıyor.

AKP’nin hazırladığı yeni tasarı ile 100 bin TL’nni üzerinde kredi kartı limiti bulunan vatandaşlar her yılın Ocak ayında 750 TL Savunma Sanayii Katkı Payı ödeyecek. Kredi kartlarına gelecek 750 TL Savunma Sanayii Katkı Payı tartışmaları beraberinde getirirken bundan önce Hazine ve Maliye Bakanlığı bir uygulamayı daha hayata sokacak.

BANKALAR KİŞİNİN GELİRLERİNİ ANLIK OLARAK GÖRECEK
Mehmet Şimşek'in Orta Vadeli Program (OVP) sunumunda altını çizdiği kredi kartlarının gelire göre yeniden düzenlenmesi uygulaması bugünden itibaren başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin ortaklaşa kuracağı ekip ve bankalar başvuran kişilerin gelirlerini görebilecek.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ AŞAĞIYA İNDİRİLECEK
Gelirine oranla çok yüksek kredi kartı limitine sahip olanların limitleri ise aşağıya indirilmeye başlanacak. Bir kişiye mevcut gelirinin en fazla 4 katına kadar kredi kartı limiti verilebilecek. Yani 17 bin 2 lira kazanan bir çalışanın kredi kartı limiti en fazla 68 bin 8 lira olabilecek. Öte yandan hayata geçirilmesi planlanan Savunma Sanayii Katkı Fonu ile pek çok vatandaş kendi isteği ile kredi kartı limitlerini indirmeye başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.