Vizyon Kuyumcu

Hedef Birliği

Gündem 21.10.2024 - 08:40, Güncelleme: 21.10.2024 - 08:40
 

Hedef Birliği

Saadet Partisi Teşkilat kitabında; "Teşkilat: Bir gayeyi gerçekleştirmek için, hiyerarşik bir düzen içinde bir araya gelerek faaliyet gösteren vasıflı ve yeterli sayıda insandan oluşan yapıya denir." denilmektedir.

Aslında bu tanım ilk Milli Görüş Partisinden bu yana aynen muhafaza edilmektedir. Burada bir oluşumun teşkilat olabilmesi için: 1) Gerçekleştirmek istediği ulvi bir gayesi olacak. 2) Hiyerarşik yapısı, yani kurumsal kimliği olacak. 3) Aynı hedefe yürüyen, aynı amaç için çalışan samimi ve yeterli sayıda vasıflı elemanı olacak. Milli Görüş hareketinin: a) Gayesi; Hak ve adalete dayalı adil bir düzen kurarak; ırk, renk, aidiyet veya inanç yapısına bakmadan tüm insanlara iki cihan saadeti kazandırmak ve böylece Allah'ın (c.c.) rızasını kazanmaktır. b) Hiyerarşik yapısı; Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Genel Başkan Başkanlık Divanı Genel İdare Kurulu İl ve İlçe teşkilatları Mahalle ve köy temsilcileri ve Sandık Müşahitleridir. Bunların tamamı vücudun organları gibi bütünlük arz eder. Genel Başkan ile en alt birimdeki üyenin hedefi, niyeti, eylemi ve söyleminde farklılık olmaması lazım gelir. Kurumsal yapının birindeki arıza, bugüne kadar defalarca yaşandığı gibi bedenin her yerini olumsuz etkiler, teşkilatın birlik ve beraberliği bozar. Böyle bir durumdan da kimlerin memnun olacağını ayrıca söylemeye gerek yok diye düşünüyorum. İnsanlık büyük bir felakete doğru koşar adım giderken, tek kurtuluş reçetesi olan Milli Görüş hareketinin teşkilat yapısının sağlıklı işlemesi, bütün insanlık için hayati önem arz eder. Kurumsal kimliğe itaatsizlik edenler de öncekiler gibi dış güçlerin kucağına düşerler. Milli Görüş hareketinde var olan; ulvi gaye birliği ve hiyerarşik bütünlüğün bir daha bozulmaması dua ve dileklerimle. 
Saadet Partisi Teşkilat kitabında; "Teşkilat: Bir gayeyi gerçekleştirmek için, hiyerarşik bir düzen içinde bir araya gelerek faaliyet gösteren vasıflı ve yeterli sayıda insandan oluşan yapıya denir." denilmektedir.

Aslında bu tanım ilk Milli Görüş Partisinden bu yana aynen muhafaza edilmektedir.

Burada bir oluşumun teşkilat olabilmesi için:

1) Gerçekleştirmek istediği ulvi bir gayesi olacak.

2) Hiyerarşik yapısı, yani kurumsal kimliği olacak.

3) Aynı hedefe yürüyen, aynı amaç için çalışan samimi ve yeterli sayıda vasıflı elemanı olacak.

Milli Görüş hareketinin:

a) Gayesi; Hak ve adalete dayalı adil bir düzen kurarak; ırk, renk, aidiyet veya inanç yapısına bakmadan tüm insanlara iki cihan saadeti kazandırmak ve böylece Allah'ın (c.c.) rızasını kazanmaktır.

b) Hiyerarşik yapısı;

Yüksek İstişare Kurulu (YİK)

Genel Başkan

Başkanlık Divanı

Genel İdare Kurulu

İl ve İlçe teşkilatları

Mahalle ve köy temsilcileri ve

Sandık Müşahitleridir.

Bunların tamamı vücudun organları gibi bütünlük arz eder. Genel Başkan ile en alt birimdeki üyenin hedefi, niyeti, eylemi ve söyleminde farklılık olmaması lazım gelir. Kurumsal yapının birindeki arıza, bugüne kadar defalarca yaşandığı gibi bedenin her yerini olumsuz etkiler, teşkilatın birlik ve beraberliği bozar. Böyle bir durumdan da kimlerin memnun olacağını ayrıca söylemeye gerek yok diye düşünüyorum.

İnsanlık büyük bir felakete doğru koşar adım giderken, tek kurtuluş reçetesi olan Milli Görüş hareketinin teşkilat yapısının sağlıklı işlemesi, bütün insanlık için hayati önem arz eder. Kurumsal kimliğe itaatsizlik edenler de öncekiler gibi dış güçlerin kucağına düşerler.

Milli Görüş hareketinde var olan; ulvi gaye birliği ve hiyerarşik bütünlüğün bir daha bozulmaması dua ve dileklerimle. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.