Vizyon Kuyumcu

Lider ve Liderlik

Gündem 27.01.2025 - 00:03, Güncelleme: 27.01.2025 - 00:03
 

Lider ve Liderlik

Liderlik kavramının tam anlamı ile yalama haline getirildiği bir dönemi yaşıyoruz.

Kendi kafasına uygun parti kurmaya yeterli sayıda insan bulanlar siyasi parti kuruyor ve bunlar topluma lider olarak lanse ediliyorlar. Ülkemizde şu an itibariyle yüz civarında siyasi parti ve bir o kadar da lider var. Başka örneğe gerek duymadan sadece bu bile liderlik kavramının ne kadar ayağa düşünüldüğünü gösteriyor olsa gerek. Bu kadar lideri olan bir ülkenin her alanda şaha kalkması gerekmez mi? Veya bu kadar lidere rağmen ülkenin halen varlık mücadelesi veriliyor olması, topluma lider olarak takdim edilenlerin liderlik vasfı olmayan taklitçi veya işbirlikçi olduklarını göstermez mi? Lider olarak kabul edilecek veya bu unvanı hak edecek olanın;  * Uluslar arası alanda ezber bozan projelerinin olması,  * D-8, İslâm Birliği, İslâm Ortak Pazarı, İslâm NATO’su gibi dünyada gündem değiştirecek hedefi,  * En azından kendi ülkesini faiz batağından kurtaracak Kamu Tek veya diğer ismi ile Havuz Sistemi gibi bir ekonomi modeli,  * Bunun da ötesinde söz konusu projeleri hayata geçirecek ve zorluklara göğüs gerecek iradesi, Olması gerekmez mi? Yeterli bilgi birikimi, gelecek için plan ve projesi olmayan, eylem söylemlerinde devamlı çelişki yaşayan,  alacağı kararlar için dış güçlerin tepkisini hesap edenler lider olarak ne kadar kabul görebilir veya bu durumu nereye kadar sürdürebilir. Görüldüğü gibi milli ve manevi değere arka dönerek; parti kurmak, o partinin başına geçmekle lider değil, ancak Genel Başkan olunuyor. 
Liderlik kavramının tam anlamı ile yalama haline getirildiği bir dönemi yaşıyoruz.

Kendi kafasına uygun parti kurmaya yeterli sayıda insan bulanlar siyasi parti kuruyor ve bunlar topluma lider olarak lanse ediliyorlar. Ülkemizde şu an itibariyle yüz civarında siyasi parti ve bir o kadar da lider var. Başka örneğe gerek duymadan sadece bu bile liderlik kavramının ne kadar ayağa düşünüldüğünü gösteriyor olsa gerek.

Bu kadar lideri olan bir ülkenin her alanda şaha kalkması gerekmez mi? Veya bu kadar lidere rağmen ülkenin halen varlık mücadelesi veriliyor olması, topluma lider olarak takdim edilenlerin liderlik vasfı olmayan taklitçi veya işbirlikçi olduklarını göstermez mi?

Lider olarak kabul edilecek veya bu unvanı hak edecek olanın;

 * Uluslar arası alanda ezber bozan projelerinin olması,

 * D-8, İslâm Birliği, İslâm Ortak Pazarı, İslâm NATO’su gibi dünyada gündem değiştirecek hedefi,

 * En azından kendi ülkesini faiz batağından kurtaracak Kamu Tek veya diğer ismi ile Havuz Sistemi gibi bir ekonomi modeli,

 * Bunun da ötesinde söz konusu projeleri hayata geçirecek ve zorluklara göğüs gerecek iradesi,

Olması gerekmez mi?

Yeterli bilgi birikimi, gelecek için plan ve projesi olmayan, eylem söylemlerinde devamlı çelişki yaşayan,  alacağı kararlar için dış güçlerin tepkisini hesap edenler lider olarak ne kadar kabul görebilir veya bu durumu nereye kadar sürdürebilir.

Görüldüğü gibi milli ve manevi değere arka dönerek; parti kurmak, o partinin başına geçmekle lider değil, ancak Genel Başkan olunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.