Vizyon Kuyumcu

Nermin Aydın’dan Hemşireler Haftası Açıklaması

Gündem 13.05.2024 - 09:26, Güncelleme: 13.05.2024 - 09:26
 

Nermin Aydın’dan Hemşireler Haftası Açıklaması

Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın Hemşireler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Hemşirelik mesleğinin dünyanın en değerli ve aynı zamanda en zor mesleklerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Aydın, “Mesleğin kurucularından olan Florance Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs, hemşireler günü olarak kutlanmaktadır. “Önce insan” diyerek gece gündüz demeden çalışan hemşireler; toplum sağlığının korunması ve sürdürülmesi için;   saygı, sevgi, şefkat hoşgörü ve sabırla çalışmakta ülkemizin her köşesinde özveri ve gayretle mesleğini icra etmektedir” dedi. Başkan Aydın, “Meslekte yükseköğretim ve lisans eğitimi almış,  doktora yaparak eğitim seviyesini yükseltip daha iyi hizmet verebilmeyi amaç edinmiş meslektaşlarımın varlığı gurur vericiyken pandemi, deprem, sel ve benzeri afetlerde en önde hizmet veren tüm sağlık çalışanlarının da ortak sorunları biran önce son bulmalıdır” diye belirtti. Hemşirelerin fazla iş yükü altında ezildiğini kaydeden Başkan Aydın, “Aldığı düşük ücretler, gece nöbetlerinin fazla olması, uzun mesai saatleri, hemşire başına düşen hasta sayısının artması, görev tanımının dışında çalıştırılması da bir o kadar üzücü. Fiziksel, ruhsal ve sosyolojik olarak olumsuz etkilenen baskı ve mobbinge maruz kalan mesleki itibarını kaybeden hemşireler düşük giyim ücretleri ve çocuk yardımı, adına teşvik denen bölük pörçük ve açlık sınırının altındaki maaşlarıyla ekonomik sıkıntı yaşamaktadır” diye kaydetti. Nermin Aydın, “Hemşirelik mesleğinde biran önce branşlaşılmalı, meslek tanımı yapılmalı, kişi aldığı eğitime göre görevlendirilmeli ve görevde yükselme imkanının sağlanması ile motivasyonu ve hizmet kalitesi artırılmalıdır. Böylece kamudaki adam kayırmacılığın da önüne geçilmiş olacaktır. Bütün olumsuzluklara rağmen "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünü düstur edinmiş, tüm gayreti ve özverisi ile insanlığa hizmet eden tüm meslektaşlarımızın hemşireler gününü kutluyor. Şartların iyileştirildiği daha güzel günlerde çalışabilmeyi diliyorum” dedi. Haber: Güngör GÖÇMEZ
Hürriyet Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Nermin Aydın Hemşireler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Hemşirelik mesleğinin dünyanın en değerli ve aynı zamanda en zor mesleklerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Aydın, “Mesleğin kurucularından olan Florance Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs, hemşireler günü olarak kutlanmaktadır. “Önce insan” diyerek gece gündüz demeden çalışan hemşireler; toplum sağlığının korunması ve sürdürülmesi için;   saygı, sevgi, şefkat hoşgörü ve sabırla çalışmakta ülkemizin her köşesinde özveri ve gayretle mesleğini icra etmektedir” dedi.

Başkan Aydın, “Meslekte yükseköğretim ve lisans eğitimi almış,  doktora yaparak eğitim seviyesini yükseltip daha iyi hizmet verebilmeyi amaç edinmiş meslektaşlarımın varlığı gurur vericiyken pandemi, deprem, sel ve benzeri afetlerde en önde hizmet veren tüm sağlık çalışanlarının da ortak sorunları biran önce son bulmalıdır” diye belirtti.

Hemşirelerin fazla iş yükü altında ezildiğini kaydeden Başkan Aydın, “Aldığı düşük ücretler, gece nöbetlerinin fazla olması, uzun mesai saatleri, hemşire başına düşen hasta sayısının artması, görev tanımının dışında çalıştırılması da bir o kadar üzücü. Fiziksel, ruhsal ve sosyolojik olarak olumsuz etkilenen baskı ve mobbinge maruz kalan mesleki itibarını kaybeden hemşireler düşük giyim ücretleri ve çocuk yardımı, adına teşvik denen bölük pörçük ve açlık sınırının altındaki maaşlarıyla ekonomik sıkıntı yaşamaktadır” diye kaydetti.

Nermin Aydın, “Hemşirelik mesleğinde biran önce branşlaşılmalı, meslek tanımı yapılmalı, kişi aldığı eğitime göre görevlendirilmeli ve görevde yükselme imkanının sağlanması ile motivasyonu ve hizmet kalitesi artırılmalıdır. Böylece kamudaki adam kayırmacılığın da önüne geçilmiş olacaktır. Bütün olumsuzluklara rağmen "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünü düstur edinmiş, tüm gayreti ve özverisi ile insanlığa hizmet eden tüm meslektaşlarımızın hemşireler gününü kutluyor. Şartların iyileştirildiği daha güzel günlerde çalışabilmeyi diliyorum” dedi.

Haber: Güngör GÖÇMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.