Vizyon Kuyumcu

Samsun Türk Ocağı Üniversite Öğrencilerini Unutmadı

Gündem 24.09.2023 - 21:44, Güncelleme: 24.09.2023 - 21:44
 

Samsun Türk Ocağı Üniversite Öğrencilerini Unutmadı

Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerini unutmadıklarını belirterek, ‘Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimize destek boynumuzun borcudur’ dedi.

Samsun Türk Ocağı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kurulduğu günden buyana kültürel ve sosyal çalışmalar gerçekleştiren Samsun Türk Ocağı özellikle yardıma muhtaç aileleri ve öğrencileri de unutmuyor. Burs ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine her yıl olduğu gibi bu yıl da burs vermeye devem ettiklerini söyleyen Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, “Burs almak isteyen öğrencilerimiz internet sitemizi ziyaret edebilir. Ayrıca burs için bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımıza da her zaman kapımız açıktır” dedi.   Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan; “Türklüğün kıskaca alındığı, Türk Vatanının empaeryalist güçler tarafından parsellendiği bir dönemde dönemin Türkçü aydın ve gençleri tarafından 1912 yılında kurulan Türk Ocakları, kurulduğu günden itibaren "Milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi" amacıyla faaliyetlerini sürdüren en köklü sivil toplum kuruluşudur. Samsun şubesi ilk kuruluşunu 1913 'de gerçekleştimiş, Cumhuriyet döneminde ise 1987'de tekrar açılan Samsun şubesi o tarihten itibaren Türk Ülküsü amacına yönelik faaliyetlerini aktif olarak sürdürmektedir. Bu faaliyetler arasında seminer ve konferans programları önemli bir yer tutmakta, özellikle Samsun'da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik milli bilinci yükseltecek ve onları değişen dünya şartlarına hazırlayacak çeşitli kurslar ve fikir akademileri düzenlemektedir. Bu faaliyetlere ilaveten bağışçılar vasıtasıyla ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine nakdi burs da vermektedir. Her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilere burs verilecektir. Bursa başvurmak ve daha fazla bilgi için www.samsunturkocagi.org.tr internet sitesini ziyaret edilebilir” diye konuştu.
Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerini unutmadıklarını belirterek, ‘Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimize destek boynumuzun borcudur’ dedi.

Samsun Türk Ocağı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kurulduğu günden buyana kültürel ve sosyal çalışmalar gerçekleştiren Samsun Türk Ocağı özellikle yardıma muhtaç aileleri ve öğrencileri de unutmuyor. Burs ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine her yıl olduğu gibi bu yıl da burs vermeye devem ettiklerini söyleyen Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, “ Burs almak isteyen öğrencilerimiz internet sitemizi ziyaret edebilir. Ayrıca burs için bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımıza da her zaman kapımız açıktır” dedi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan;

“Türklüğün kıskaca alındığı, Türk Vatanının empaeryalist güçler tarafından parsellendiği bir dönemde dönemin Türkçü aydın ve gençleri tarafından 1912 yılında kurulan Türk Ocakları, kurulduğu günden itibaren "Milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi" amacıyla faaliyetlerini sürdüren en köklü sivil toplum kuruluşudur. Samsun şubesi ilk kuruluşunu 1913 'de gerçekleştimiş, Cumhuriyet döneminde ise 1987'de tekrar açılan Samsun şubesi o tarihten itibaren Türk Ülküsü amacına yönelik faaliyetlerini aktif olarak sürdürmektedir. Bu faaliyetler arasında seminer ve konferans programları önemli bir yer tutmakta, özellikle Samsun'da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik milli bilinci yükseltecek ve onları değişen dünya şartlarına hazırlayacak çeşitli kurslar ve fikir akademileri düzenlemektedir. Bu faaliyetlere ilaveten bağışçılar vasıtasıyla ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine nakdi burs da vermektedir. Her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilere burs verilecektir. Bursa başvurmak ve daha fazla bilgi için www.samsunturkocagi.org.tr internet sitesini ziyaret edilebilir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.