Vizyon Kuyumcu

Samsun'da Tüm Dengeleri Değiştirecek Ankara Kulisi

Siyaset 20.12.2023 - 00:52, Güncelleme: 20.12.2023 - 00:52
 

Samsun'da Tüm Dengeleri Değiştirecek Ankara Kulisi

Yaklaşan yerel seçimlerde kamuoyuna Mustafa Demir'in tekrar aday gösterileceği bilgileri pompalanırken, Ankara kulislerinde Yusuf Ziya Yılmaz ismi çalkalanmaya başladı.

DEMİR İSMİ ÖNE ÇIKMIŞTI Yerel seçimlere yaklaşık 3 ay kaldı. Tüm gözler AK Parti'nin Samsun Büyükşehir adayına çevrilmiş durumda. Koltuğundan olan bürokratların tekrar devlette koltuk edinme amacıyla, Samsun'dan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğu konuşulurken, aday olarak mevcut başkan Mustafa Demir ismi öne çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasının çok iyi olduğu kamuoyuna yansıyan Demir'in adaylığı için hem bu yakınlık hem de Cengiz Holding gibi sermayeden destek aldığı konuşuluyor. Demir'in bu ilişkiler sayesinde kesin aday olacağı kamuoyuna yansıyor. YILMAZ'IN EŞİNİN TALEBİ DENGELERİ BOZDU İDDİASI Samsun'da tüm gözler Mustafa Demir'in adaylığına çevrilmişken, Ankara'da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına kendisi için talepte bulunduğu iddiaları kamuoyunda bomba etkisi yaptı. Yılmaz'ın daha önce ağır bir hastalık atlattığı belirtilen eşi Semiha Yılmaz'ın yaşından dolayı kısmi rahatsızlıkları olduğu ve eşi Yılmaz'dan Ankara değil Samsun'da ikamet etmek istediğini söylediği konuşuluyor. YILMAZ'IN ADAYLIĞI MUHALEFETİ ZORLAR Yusuf Ziya Yılmaz'ın eşinden gelen talep üzerine, durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği, Erdoğan'ın da aile saadetinin önemine binaen bu talebi sıcak karşıladığı Ankara kulislerinde dillendiriliyor. Ankara kulislerinde konuşulan iddianın gerçekleşmesi durumunda, Samsun'da muhalefet partilerinin büyük şok yaşayacağı konuşuluyor. Mustafa Demir'in aday olması durumunda, muhalefet partilerinin seçimlerde ortak ve iyi bir adayla seçimlerde iddialı olacakları ön görülürken, Yusuf Ziya Yılmaz'ın adaylığı durumunda ise AK Parti'nin Samsun'u büyük farkla kazanacağı belirtiliyor. Haber: Berat GONCA    
Yaklaşan yerel seçimlerde kamuoyuna Mustafa Demir'in tekrar aday gösterileceği bilgileri pompalanırken, Ankara kulislerinde Yusuf Ziya Yılmaz ismi çalkalanmaya başladı.

DEMİR İSMİ ÖNE ÇIKMIŞTI
Yerel seçimlere yaklaşık 3 ay kaldı. Tüm gözler AK Parti'nin Samsun Büyükşehir adayına çevrilmiş durumda. Koltuğundan olan bürokratların tekrar devlette koltuk edinme amacıyla, Samsun'dan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğu konuşulurken, aday olarak mevcut başkan Mustafa Demir ismi öne çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasının çok iyi olduğu kamuoyuna yansıyan Demir'in adaylığı için hem bu yakınlık hem de Cengiz Holding gibi sermayeden destek aldığı konuşuluyor. Demir'in bu ilişkiler sayesinde kesin aday olacağı kamuoyuna yansıyor.

YILMAZ'IN EŞİNİN TALEBİ DENGELERİ BOZDU İDDİASI
Samsun'da tüm gözler Mustafa Demir'in adaylığına çevrilmişken, Ankara'da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına kendisi için talepte bulunduğu iddiaları kamuoyunda bomba etkisi yaptı. Yılmaz'ın daha önce ağır bir hastalık atlattığı belirtilen eşi Semiha Yılmaz'ın yaşından dolayı kısmi rahatsızlıkları olduğu ve eşi Yılmaz'dan Ankara değil Samsun'da ikamet etmek istediğini söylediği konuşuluyor.

YILMAZ'IN ADAYLIĞI MUHALEFETİ ZORLAR
Yusuf Ziya Yılmaz'ın eşinden gelen talep üzerine, durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği, Erdoğan'ın da aile saadetinin önemine binaen bu talebi sıcak karşıladığı Ankara kulislerinde dillendiriliyor. Ankara kulislerinde konuşulan iddianın gerçekleşmesi durumunda, Samsun'da muhalefet partilerinin büyük şok yaşayacağı konuşuluyor. Mustafa Demir'in aday olması durumunda, muhalefet partilerinin seçimlerde ortak ve iyi bir adayla seçimlerde iddialı olacakları ön görülürken, Yusuf Ziya Yılmaz'ın adaylığı durumunda ise AK Parti'nin Samsun'u büyük farkla kazanacağı belirtiliyor.

Haber: Berat GONCA

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.