Vizyon Kuyumcu

Vekil Mehmet Muş'a Fabrikanın Hurda Olduğu mu Söylendi?

Siyaset 08.01.2025 - 10:02, Güncelleme: 08.01.2025 - 12:43
 

Vekil Mehmet Muş'a Fabrikanın Hurda Olduğu mu Söylendi?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş'un Çarşamba Şeker Fabrikası'nın devri konusunda yanlış bilgilendirildiği gerekçesiyle tepkili olduğu iddia ediliyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın MKE'ye devrinin imzalanmasının ardından 3 Ocak'ta fabrika alanını Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba TSO Başkanı Ayhan Sonkaya ve beraberindeki heyetle gezerken, fabrikanın durumunun oldukça iyi olduğunu görmesi üzerine beraberindeki heyete, "Bana hurda dediğiniz bu fabrikanın neresi hurda" diyerek tepki gösterdiği iddia ediliyor. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SESSİZ KALDI Mehmet Muş'un beraberindeki heyet ile 3 Ocak'ta Çarşamba Şeker Fabrikası'na ziyaretlerinin ardından 4 Ocak'ta AK Parti Samsun 8. Olağan Kongresi'ne katılmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun'a geldi. Kongrede konuşan Erdoğan'ın Samsun ile ilgili çok sayıda yatırım müjdesi verirken, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın MKE'ye devrinden hiç söz etmemesi dikkatlerde kaçmadı. Samsun kamuoyuna fabrikanın devrinin müjde gibi pompalanmaya çalışıldığı biliniyor. FABRİKA 1000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAKTI Çarşamba Şeker Fabrikası’nın bilindiği gibi; 13 yıl önce çalışması durdurulmuş ve dönem dönem makinelerin yenilenmesi için merkezi hükümetten ödenek aktarımı yapılmıştı.  Fabrika çalıştırılmış olsaydı yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlamış olacaktı. Fabrikanın çalışmamış halinde dahi 160 kişiyi istihdam ediyordu. Türkiye her yıl yaklaşık 200 bin ton şeker ihraç ederken, Çarşamba Şeker Fabrikası yıllık 150 bin ton şeker üretme kapasitesi ile şeker ithalatını tek başına neredeyse noktalamış olacaktı. 100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK Çalışmış olsaydı 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan ve atıl durumdayken dahi 160 kişiye istihdam sağlayan Çarşamba Şeker Fabrikası'nın MKE'ye devrinin ardından ilk etapta 50'si beyaz yaka olmak üzere toplamda 100 kadar personel çalıştırılacak. Bu tablo karşısında "MKE için Samsun'da başka bir yer tahsis edilemez miydi?" sorusu akıllara geliyor. Haber: Berat GONCA
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş'un Çarşamba Şeker Fabrikası'nın devri konusunda yanlış bilgilendirildiği gerekçesiyle tepkili olduğu iddia ediliyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın MKE'ye devrinin imzalanmasının ardından 3 Ocak'ta fabrika alanını Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba TSO Başkanı Ayhan Sonkaya ve beraberindeki heyetle gezerken, fabrikanın durumunun oldukça iyi olduğunu görmesi üzerine beraberindeki heyete, "Bana hurda dediğiniz bu fabrikanın neresi hurda" diyerek tepki gösterdiği iddia ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SESSİZ KALDI
Mehmet Muş'un beraberindeki heyet ile 3 Ocak'ta Çarşamba Şeker Fabrikası'na ziyaretlerinin ardından 4 Ocak'ta AK Parti Samsun 8. Olağan Kongresi'ne katılmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun'a geldi. Kongrede konuşan Erdoğan'ın Samsun ile ilgili çok sayıda yatırım müjdesi verirken, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın MKE'ye devrinden hiç söz etmemesi dikkatlerde kaçmadı. Samsun kamuoyuna fabrikanın devrinin müjde gibi pompalanmaya çalışıldığı biliniyor.

FABRİKA 1000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAKTI
Çarşamba Şeker Fabrikası’nın bilindiği gibi; 13 yıl önce çalışması durdurulmuş ve dönem dönem makinelerin yenilenmesi için merkezi hükümetten ödenek aktarımı yapılmıştı.  Fabrika çalıştırılmış olsaydı yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlamış olacaktı. Fabrikanın çalışmamış halinde dahi 160 kişiyi istihdam ediyordu. Türkiye her yıl yaklaşık 200 bin ton şeker ihraç ederken, Çarşamba Şeker Fabrikası yıllık 150 bin ton şeker üretme kapasitesi ile şeker ithalatını tek başına neredeyse noktalamış olacaktı.

100 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Çalışmış olsaydı 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan ve atıl durumdayken dahi 160 kişiye istihdam sağlayan Çarşamba Şeker Fabrikası'nın MKE'ye devrinin ardından ilk etapta 50'si beyaz yaka olmak üzere toplamda 100 kadar personel çalıştırılacak. Bu tablo karşısında "MKE için Samsun'da başka bir yer tahsis edilemez miydi?" sorusu akıllara geliyor.

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.