Vizyon Kuyumcu

Benzin Ve Motorinde Ertelenen Zam Artarak Geliyor

Ekonomi 22.06.2024 - 16:54, Güncelleme: 22.06.2024 - 16:54
 

Benzin Ve Motorinde Ertelenen Zam Artarak Geliyor

Benzin ve Motorine önceki gün yapılacak zam pazartesi ya da salı gününe ertelendi. Ertelemeyle birlikte yapılacak zammın oranı da arttı.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları gündemdeki yerini koruyor. 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 81 kuruş, motorin grubunda 1 lira 79 kuruş fiyat artışı bekleniyordu ancak, zam ertelendi. Zammın gelecek hafta pazartesi gecesinden itibaren geçerli olması bekleniyor. Sözcü'nün sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre tekrar erteleme olmazsa, 24 Haziran Pazartesi gecesi litre fiyatı benzinde 2 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 69 kuruş zam yapılacak. GÖZLER ÖTV ZAMMINDA Şimdi gözler temmuz ayında yapılacak ÖTV zammına çevrildi. 16 Temmuz 2023'te Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları 5'er TL artırılmış ve bu tutarların 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması düzenlenmişti. Bu kapsamda Temmuz'da akaryakıta en az 5 TL zam yapılması öngörülüyor.  
Benzin ve Motorine önceki gün yapılacak zam pazartesi ya da salı gününe ertelendi. Ertelemeyle birlikte yapılacak zammın oranı da arttı.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları gündemdeki yerini koruyor. 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 81 kuruş, motorin grubunda 1 lira 79 kuruş fiyat artışı bekleniyordu ancak, zam ertelendi.

Zammın gelecek hafta pazartesi gecesinden itibaren geçerli olması bekleniyor.

Sözcü'nün sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre tekrar erteleme olmazsa, 24 Haziran Pazartesi gecesi litre fiyatı benzinde 2 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 69 kuruş zam yapılacak.

GÖZLER ÖTV ZAMMINDA
Şimdi gözler temmuz ayında yapılacak ÖTV zammına çevrildi. 16 Temmuz 2023'te Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları 5'er TL artırılmış ve bu tutarların 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması düzenlenmişti. Bu kapsamda Temmuz'da akaryakıta en az 5 TL zam yapılması öngörülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.