Vizyon Kuyumcu

Uygun Fiyatlı Konut Kredisi İçin Yeni Hamle!

Ekonomi 28.06.2024 - 23:42, Güncelleme: 28.06.2024 - 23:42
 

Uygun Fiyatlı Konut Kredisi İçin Yeni Hamle!

Ev almayı düşünenlere yeni bir haber geldi. Maliye Bakanlığı ve TOKİ uygun faizli konut kredisi için harekete geçti. İşte detaylar...

Konut kredi faizlerinin geri ödemelerinin alım gücünün çok üstüne çıkmasıyla orta ve alt gelir grupları için ev almak hayal oldu. AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında sunulan rapor sonrasında konut alımlarını kolaylaştırarak konut arzının artmasını sağlayacak yeni bir hamle geldi. Nihat Zeybekci, kapsamlı bir rapor sundu AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci halkın acil ihtiyaçlarını içeren kapsamlı bir rapor sundu. TGRT Haber'in haberine göre Zeybekci, raporu hazırlamadan önce Türkiye'nin 7 bölgesinden milletvekilleri ile görüştü. MYK sırasında konut probleminin nedenleri, finansal erişim talepleri, öneri ve istekleri masaya yatırıldı. Dar ve orta gelirli vatandaşın konuta erişimi ile ilgili yeni finansal formüller üretilmesi önerisi MYK'da tartışıldı. TOKİ, konuyla ilgili formüller geliştirecek Raporun ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konuyla ilgili formüller geliştirme kararı aldı. Bakanlık ve TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için uzun vadeli sürdürülebilir ve maliyet olarak da kabul edilebilir çözümler üretecek. Öte yandan yeni finansal formüllerin hayata geçirilmesi de planlanan düzenlemeler arasında. Hükümet Orta Vadeli Program'da da (OVP) 2024-2026 yılları arasında konut sektörüyle ilgili önemli mesajlar verdi. Dar gelirli vatandaşın konuta erişimi artacak OVP metninde, "Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzı hızla artırılacak, depremin oluşturduğu konut stoğundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânı artırılacaktır" ifadeleri kullanıldı. İlk kez ev sahibi olacaklara uygun faizle kredi Hazine ile TOKİ'nin yapacağı çalışmayla, dar gelirlilerin konut probleminin nasıl çözüleceği ve finansal erişim talepleri değerlendirilecek. Hükümet OVP'nin açıklanmasının ardından ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara uygun faizle kredi verileceğini duyurmuştu.
Ev almayı düşünenlere yeni bir haber geldi. Maliye Bakanlığı ve TOKİ uygun faizli konut kredisi için harekete geçti. İşte detaylar...

Konut kredi faizlerinin geri ödemelerinin alım gücünün çok üstüne çıkmasıyla orta ve alt gelir grupları için ev almak hayal oldu.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında sunulan rapor sonrasında konut alımlarını kolaylaştırarak konut arzının artmasını sağlayacak yeni bir hamle geldi.

Nihat Zeybekci, kapsamlı bir rapor sundu
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci halkın acil ihtiyaçlarını içeren kapsamlı bir rapor sundu. TGRT Haber'in haberine göre Zeybekci, raporu hazırlamadan önce Türkiye'nin 7 bölgesinden milletvekilleri ile görüştü.

MYK sırasında konut probleminin nedenleri, finansal erişim talepleri, öneri ve istekleri masaya yatırıldı. Dar ve orta gelirli vatandaşın konuta erişimi ile ilgili yeni finansal formüller üretilmesi önerisi MYK'da tartışıldı.

TOKİ, konuyla ilgili formüller geliştirecek
Raporun ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konuyla ilgili formüller geliştirme kararı aldı. Bakanlık ve TOKİ, dar ve orta gelirli vatandaşlar için uzun vadeli sürdürülebilir ve maliyet olarak da kabul edilebilir çözümler üretecek.

Öte yandan yeni finansal formüllerin hayata geçirilmesi de planlanan düzenlemeler arasında. Hükümet Orta Vadeli Program'da da (OVP) 2024-2026 yılları arasında konut sektörüyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Dar gelirli vatandaşın konuta erişimi artacak
OVP metninde, "Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzı hızla artırılacak, depremin oluşturduğu konut stoğundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânı artırılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İlk kez ev sahibi olacaklara uygun faizle kredi
Hazine ile TOKİ'nin yapacağı çalışmayla, dar gelirlilerin konut probleminin nasıl çözüleceği ve finansal erişim talepleri değerlendirilecek. Hükümet OVP'nin açıklanmasının ardından ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara uygun faizle kredi verileceğini duyurmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.